Dünyaca Ünlü Türk Mücevher Markası Gilan, Konkordato Talebini Geri Çekti

Dünyaca Ünlü Türk Mücevher Markası Gilan, Konkordato Talebini Geri Çekti
Dünyaca Ünlü Türk Mücevher Markası Gilan, Konkordato Talebini Geri Çekti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye menşeili ünlü mücevher firması Gilan, konkordato talebini geri çekme kararı aldı. 5 Eylül tarihinde başvuruda bulunan işyeri, tüm parasal borçlarını yapılandırarak 30 Kasım itibarıyla süreci sonlandırdı. Firmadan yapılan açıklamada, “12 banka ile yürüttüğümüz toplam 100 milyon TL civarındaki borcun yapılandırmasını ilave teminatlar verilmesi sonucu karşılıklı mutabakata vararak bitirdik” denildi.

“FINANSAL SALDIRILAR BORÇLARI YAPILANDIRMAYA SEVK ETTİ”

Gilan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Geylan, Temmuz ve Ağustos aylarındaki yurt dışı kaynaklı manipülatif kur hareketleriyle başlayan ve faizlerin yükselmesiyle sürekli parasal saldırıların kendilerini bankalara olan borçlarını yeniden yapılandırmaya sevk ettiğini söyledi.

“İKİ BUÇUK AYDA BU KONUYU ÇÖZMÜŞ BULUNUYORUZ”

Geylan, şu değerlendirmede bulundu: “Gilan kesintisiz yatırım yaparak büyüyen bir Türk markası. Dolayısıyla bu durumdan en hızlı ve en çok etkilenen şirketlerden biri olduk. Ancak o dönemde tedarikçilerimize, çalışanlarımıza ya da yasal yükümlülükler anlamında devletimize hiçbir borcumuz yoktu. Sürekli yatırımın getirdiği maliyetler sebebiyle finansman ihtiyacımızın yarattığı bir mecburiyet sonucunda finans kuruluşlarına olan borçlarımızı her tarafta yapılandırmak gereği oluştu. Şimdi ise devletimizin mali piyasaları korumaya yönelik almış olduğu önlemler ve finans kurumlarıyla yaptığımız yoğun alıştırma neticesinde iki buçuk ay gibi bir sürede bu konuyu tamamıyla çözmüş bulunuyoruz. 12 banka ile yürüttüğümüz toplam 100 milyon TL civarındaki borcun yapılandırmasını ek teminatlar verilmesi sonucu ortak mutabakata vararak bitirdik.”