Dünyaca Ünlü Banka BBVA’nın Yeni CEO’su Iftihar Genç Oldu

Dünyaca Ünlü Banka BBVA'nın Yeni CEO'su Iftihar Genç Oldu
Dünyaca Ünlü Banka BBVA'nın Yeni CEO'su Iftihar Genç Oldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bankadan yapılan açıklamada, BBVA’da 31 Aralık’ta yapılacak üstteki düzeyyönetim kadrosu değişikliği kapsamında başkan olarak atanan Carlos Torres’tenboşalacak CEO görevine Türk bankacı Övünç Genç’in getirildiği açıklandı.

31 ARALIK’TA GÖREVE BAŞLAYACAK

İspanyol bankasında 31 Aralık’tan itibaren Francisco Gonzalez’inyerine BBVA Başkanı Carlos Torres, BBVA CEO’su da Genç olacak.

GÖREV NE KAVRAMA GELİYOR?

40 milyar Euro’luk bankacılık devinin bundan böyle CEO koltuğunda bir Türk oturacak. Grubun başarılı iştiraklerinden Garanti Bankası’ndan yığın yöneticiliğine yükselen Onur Genç, Türkiye operasyonunun da başarısının bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

Hafta başında İspanyol basınında BBVA’nın Türkiye’den çekileceğine yönelik iddialar ise benzer gün banka yönetimince yalanlanırken bu tayin da Türkiye’ye olan güvenin bir işareti olmuş oldu.

IFTIHAR GENÇ KİMDİR?

Trabzon doğumlu 44 yaşındaki ikiz çocuk babası Övünç Genç, BBVA’nınGaranti Bankasını bünyesine katmasından daha sonra 2015’te Garanti Bankası Genel MüdürYardımcılığına terfi etmişti. Genç, 2017 yılında ABD’de faaliyet belirten BBVACompass’ın CEO’su olarak atanmıştı.