Donald Trump’ı yargı korkusu sardı! Beni yargılarsanız…

Donald Trump'ı yargı korkusu sardı! Beni yargılarsanız...
Donald Trump'ı yargı korkusu sardı! Beni yargılarsanız...
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD, tarhinin en çalkantılı günlerinden birini yaşıyor. Özellikle ekonomide yaşanan dalgaanma, siyasal ortamda da etkisini iyiden iyiye gösteriyor.

Seçilmesi ve görev başındaki faaliyetleri oldukça münakaşacı olan Donald Trump, federal savcılığın yürüttüğü dava hakkında açıklama yaptı.

YARGILANIRSAM EKONOMİ ÇÖKER: ABD Başkanı Donald Trump kendisi için söylenen “köşeye sıkıştı” yorumlarına karşılık görevden alınma veya yargılanma ihtimaline karşılık ekonomik tehditte bulundu. Fox News’e verdiği demeçte kendisnin yargılanması veya görevden alınması durumunda ekonominin dibi boylayacağını belirten Trump görevden alınacak olsaydı borsaların düşeceğini söyledi.

Fox News gazetesine verdiği röportajda, “Eğer yargılanırsam, piyasanın çökeceğini düşünüyorum. Kendimce cümbür cemaat için fazla fena olur” dedi.

AZİL SÜRECİ DİLLERDE: ABD Başkanı Donald Trump bireysel avukatı Michael Cophen ve eski kampanya direktörü Paul Manafort’un mahkemede suçlanması sonrası ABD medyasında başlayan ‘azil süreci’ (impeachment) tartışmaları şimdiden dillerde.

 TRUMP’IN GELECEĞİ TARTIŞILIYOR: ABD Başkanlığına gelişinin bile anlaşmazlığa neden olan olduğu Donald Trump için dün epeyce engebeli bir gündü.

ABD Başkanı Donald Trump ‘ın eski avukatı Michael Cohen, Trump’ın ilişkisi olduğu bahis edilen iki kadına ödeme yaparak tercih kampanyalarının finansmanıyla ilgili yasaları deldiğini itiraf etti. Trump’ın eski kampanya direktörü Paul Manafort da aidat kaçırma iddialarının araştırıldığı bir dava dahilinde jüri kadar 18 suçlamanın 8’inde suçlu bulundu.Amerikan basını, bu gelişmelerin meydana geldiği 21 Ağustos Salı gününü şimdiden “Trump’ın başkanlığının en şiddet günü” ilan etmiş durumda.