Dolce & Gabbana’nın Patronları Çin’den Özür Diledi!

Dolce & Gabbana'nın Patronları Çin'den Özür Diledi!
Dolce & Gabbana'nın Patronları Çin'den Özür Diledi!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Irkçılık ve cinsiyetçilik yapıldığı gerekçesiyle tepki çeken reklam kampanyası sonrasında İtalyan devi ciddi bir idareli kayıp yaşamıştı. Dolce & Gabbana firmasının sahipleri Domenico Dolce ve Stefano Gabbana yayımladıkları videoda Çin’den ve Çinlilerden özür dilediklerini söylediler.

BOYKOT KAMPANYALARI BAŞLATILMIŞTI

Dolce & Gabbana’nın Çin kültürüne iğneleyici bir yaklaşımla bakan üç reklam kampanyasını sosyal ağ sitesi Weibo’da yayımladıktan daha sonra büyük tepki bölge moda devi, Şangay’daki bir gösterisini iptal etmek zorunda kalmıştı.

Mark 3 dilde özür mesajı yayınladı.

Çindeki bazı internet satmak siteleri de Dolce & Gabbana ürünlerini kaldırmış, bazı Çinliler kadar bu İtalyan markasını bütün dünyada boykot kampanyaları başlatılmıştı.

“KÜLTÜRÜNÜZE AŞIĞIZ, ÖZÜR DİLERİZ”

Domenico Dolce, “Olanları büyük bir endişe ile fazla düşündük. Ülkenizde niçin olduğumuz durum için fazla özür diliyoruz. Ailelerimiz bize daima tüm dünyadaki öbür kültürlere saygı göstermemizi öğretti. Bu yüzden kültürünüzü yorumlarken hata yaptıysak özür dileriz.” biçiminde konuştu.

Çin’e defalarca çok büyük hayranlık duyduklarını ve fazla pozitif Çin kentini ziyaret ettiklerini dile getiren Dolce, “Kültürünüze aşığız. Şüphesiz daha öğrenecek fazla şeyimiz var ve bu yüzden kendimizi açıklama etme şeklinde hata yaptıysak sizden özür diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ÇİN KÜLTÜRÜNE HER ŞEYİYLE SAYGI GÖSTERECEĞİZ”

Stefano Gabbana da “Sayıları çok artı olan dünyadaki bütün Çinlilerden de özür istemek isteriz. Bu özrü fazla ciddiye alıyoruz. Bu tecrübeyi bir hazine olarak düşünüyoruz ve yeniden katiyen olmayacağını bildirmek istiyoruz. Çin kültürüne her şeyiyle saygı göstereceğiz.” dedi. İki İtalyan modacı, sözlerini “En yürekten duygularımızla sizden özür diliyoruz.” mesajıyla tamamladı.