Başkan Kocaoğlu’ndan, Ak Parti-Mhp İttifakı ve Zeybekci Yorumu

Başkan Kocaoğlu'ndan, Ak Parti-Mhp İttifakı ve Zeybekci Yorumu
Başkan Kocaoğlu'ndan, Ak Parti-Mhp İttifakı ve Zeybekci Yorumu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’nin İzmir büyükşehir adayını açıklamasına saatler kala İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ittifaka ilişkin, “İlçelerde, birkaç ilçede kaza olmazsa alırız ama mutlaka olur siyasette. ya adayda problem ola ki da değişik namzet fazla zinde olur. Onun dışarıda minimum söylüyorum; 26-27 ilçeyi alabileceğimizi düşünüyorum. 3 ilçede farklı bir şey çıkar. Oysa büyükşehirde büyük farkla alırız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerelde ittifaka gitme kararı alan AK Parti ve MHP’nin İzmir’deki yansımalarının nasıl olacağını gazetecilere değerlendirdi. İttifakın büyükşehiri etkilemeyeceğini dile getiren Kocaoğlu, “Büyükşehir daha büyük farkla alınır. Büyük bir farkla CHP alır” dedi.

İttifak ile bazı ilçelerde kazanma durumu olabileceğine muhabere eden Başkan Kocaoğlu, “Benim aday olup olmamam önemli yok. minimum bizim dek kıymetli bir arkadaşımız aday gösterilecektir. Biz de defalarca beraber çalışacağız. Büyükşehir belediye başkan adayımız ve öteki ilçe adaylarımız için çalışacağız. İlçelerde, birkaç ilçede kaza olmazsa ama mutlaka olur siyasette. ya adayda problem şayet da değişik namzet fazla dinç olur. Onun açık havada asgari söylüyorum; 26-27 ilçeyi alabileceğimizi düşünüyorum. 3 ilçede ayrı bir şey çıkar” ifadelerini kullandı.

“Nihat Zeybekci arkadaşımız, belediye başkanlığına beraber başladık”

Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci’nin geçtiğimiz günlerde İzmir adaylığı sorulduğunda “İzmir mahallenin en hoş kızı kim istemez” sözlerini de değerlendiren Başkan Aziz Kocaoğlu, “Nihat bey arkadaşımız beraber başladık belediye başkanlığına. Sonradan belediye başkanını bıraktı istifa etti milletvekili oldu bakan oldu. O zamandan beri 2004 yılından beri tanışırız. Bir toplantıda da İzmir Denizli misal alsın demişti onu hatırlarsınız şayet. Sonrada bakan olunca tayin icabıyla dışarı çıkmıştı, biz de cevap vermiştik. İzmir bambaşka bir yer, ‘hayırlısı olsun’ demekten başka tedavi değil. Yarışacağız, kimlerle yarışmadık oysa. Parti olarak yarışacağız” dedi. – İZMİR