Dolardaki hareketlilik Mahir Ünal’a soruldu

Dolardaki hareketlilik Mahir Ünal'a soruldu
Dolardaki hareketlilik Mahir Ünal'a soruldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye ekonomisine karşın artan zorlama, döviz kurlarında hareketliliğe neden oldu.

Dolar ve euronun defalarca rekorlar kırması, bir takım çevrelerde endişeye niçin oldu.

TRT Haber’de, Aysun Torun’un konuğu olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, konuya ilişkin manâlı açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE EKONOMİSİ ÇOK GÜÇLÜ

Türkiye ekonomisinin fazla kuvvetli olduğunu ifade eden Ünal, vatandaşların gizli olmasını istedi.

TEDBİRLER ALINDI

Hükümetin bütün sorunları çözeceğine uyarı çeken AK Parti Sözcüsü, zorunlu tedbirlerin alındığını söyledi.

Dolardaki hareketlilik Mahir Ünal'a soruldu

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın açıklamalarından bir kısım;

“Bugün dünyaya baktığımız bilhassa son beş yıldan beri dünyada hiçbir yer güvenli yok, hiç kimse kendini güvende hissetmiyor. Dünya çok önemli bir metamorfoz trendine girdi. Tıpkı bundan 10 yıl önce olduğu gibi 100 yıl daha sonra iletişimin, haberleşmenin, internetin, dijital dönüşümün bir sürü faktörün oluşturduğu yeni bir toplum biçimi ortaya çıkıyor.

“BU KRİZ BENZERI SADECE TÜRKİYE’DE YAŞANIYORMUŞ GİBİ…”

Bu krizi benzeri yalnizca Türkiye yaşıyormuş gibi veya sorun sadece Türkiye ’deymiş gibi bir kavrama oluşturuluyor. Şu an dünya küresel ölçekte bir sorun yaşıyor. Bu sorudan biz de ara sıra etkileniyoruz.

Türkiye ’nin çok kuvvetli bir liderliği, zinde bir siyasi konsolidasyonu, Türkiye ’nin çok kuvvetli bir dış politikası ve Türkiye ’nin geleceğe dönük zinde hayalleri, planları, savunma sanayiinden tutun da öteki tüm alanlara değin Türkiye ’nin çok kuvvetli bir ekonomisi var. Döviz üzerinden Türkiye ekonomisine dönük bir algılama oluşturulmak isteniyor. Türkiye ekonomisi son derece sağlamdır.

Türkiye ekonomisine dönük sezgi oluşturulmak isteniyor. Türkiye bu sorunları aşacak güçte, zorunlu tedbirler alınıyor. Vatandaşlarımız kuytu olsun. Hükümetimiz sorunları çözüyor.”