Doğu Karadeniz için su baskını ve taşkın uyarısı

Doğu Karadeniz için su baskını ve taşkın uyarısı
Doğu Karadeniz için su baskını ve taşkın uyarısı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji 11’inci Alan Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Giresun, Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde yarın sabahtan erken saatlerden itibaren perşembe günü öğle saatlerine dek sel ve taşkın riski bulunduğu belirtildi.

KIYI KESİMLERİNE UYARI

Açıklamada, yağışların, özellikle yarın sabahleyin erken saatlerden itibaren Trabzon’da adaleli (21-50 kilogram/metrekare), Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde şiddetli (76 kilogram/metrekare ve üzeri) gerçekleşmesi ve bölgede yağışların perşembe günü öğle saatlerine dek devam etmesinin beklendiği vurgulandı.

Bölgede son günlerde meydana gelen yağışlar da dikkate alındığında heyelan, sel ve taşkın riskinin artması sebebiyle köprü, menfez gibi yapılarda, alt kolların birleşim yerlerinde ve akıntı güvenliğinin kritik olduğu noktalar ile kuru çay yataklarında su baskını ve taşkın meydana gelebileceği ifade edildi.

Açıklamada, meydana gelebilecek sel ve taşkınlara aleyhinde ilgili kurum, kuruluşlar ve vatandaşların hazırlıklı ve itinalı olması gerektiği kaydedildi.