Diş estetiğinde 1 günde istediğiniz görünüme kavuşun

Diş estetiğinde 1 günde istediğiniz görünüme kavuşun
Diş estetiğinde 1 günde istediğiniz görünüme kavuşun
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilhassa diş taşı, nehir, kahve gibi dış etkenlerle sararan dişlerle, dilediğiniz gibi gülümsemek muhtemel değil. Peki, nasıl güzel ve hoş gülüşlere sahip olabilirsiniz? Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, sadece bir günde nasıl güzel bir gülüşe sahip olabileceğinizi anlattı.

“Sadece bir günde nasıl güzel bir gülüşe sahip olunabileceği hakkında merak edilen çoğu nokta bulunuyor. Eski geleneksel yöntemlerden biri olan kaşıkla ağız ölçüsü alma işlemi, yerini yüksek çözünürlükteki kameralar ile alınan dijital ölçülere bıraktı. Bu sayede geleneksel yöntemlerle 10 gün süren işlemler, 3 boyutlu CAD/SIRÇA adı verilen yeni dijital teknoloji ile sadece bir gün gibi kısa bir vakit içinde gerçekleştiriliyor. Estetik diş hekimliği alanında tercih edilen laminate veneer, zirkonyum ve full seramik porselen kronlar gibi işlemler de 3 boyutlu CAD/CAM teknolojisi ile gerçekleştirilebiliyor. Dijital bir yöntem olduğu için, ölçüm hataları minimize edilmiş oluyor.”

3 BOYUTLU YAZICILAR HATASIZ HAZIRLIYOR

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, diş hekimliğinde devir yaratan ve kısa bir zaman içinde dinç gülüşlere kavuşmanızı sağlayacak olan 3 boyutlu CAD/SIRÇA teknolojisi ile ilgili süreçleri anlattı:

Hastanın ağzının, özel bir kamera ile 3 boyutlu ölçüsü alınır.

Bu ölçü bilgisayar ortamına aktarılıp diş doktoru ve teknisyen uzmanlığı ile estetik beklentiye uygun olarak tasarlanır.

Tasarlanan diş, özel kazıyıcı ünite ile takriben 30 dakikada üretilir.

Full seramik porselen kronlar, en iyi kaplamalar veya dolgular; 3 boyutlu yazıcılar ile hatasız olarak hazırlanmış ayla gelir.

Bu süreçlerin hepsinde hastanın beğenisi esas alınır. Estetik bir gülümseme için hazırlanacak dişlerin son durumu için dijital mock-up’lar üstünde hastanın görüşleri doğrultusunda değişiklikler yapılır.

Bu usul ile dişler az önce hazır ülkü gelmeden, gerçeğine fazla yakın bir örneğinin hastanın beğenisine sunularak daha sağlıklı bir sürecin yaşanıyor olması da dikkat çeken özellikler arasındadır.

aynı zamanda, sürecin ağrısız, bulantısız, süratli ve yüksek tatmin ile sonuçlandığını söylemek mümkündür.

Oldukça kısa bir süre içinde dişlerinizde gerçekleştirilecek gülüş tasarımı işlemleri ile siz de hayallerinizdeki hoş gülüşe sahip olabilirsiniz.