Diriliş Ertuğrul 128. bölüm fragmanı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diriliş Ertuğrul 128. yeni bölüm fragmanı gösterildi. Diriliş Ertuğrul’un yeni bölümünde neler olacak? Diriliş Ertuğrul 19 Aralık 2018 Çarşamba akşamı TRT 1’de…

Ertuğrul Bey’in öncülüğündeki Kayılar, yeni yurtları Söğüt’e yerleşeli on yıl olmuş; geçen bu on senelik sürede Selçuklu Devleti, Kösedağ Savaşı’nda Moğollar’a yenilmiş ve devlet Moğol tahakkümü altına girmiştir. Fakat Ertuğrul, her şeye karşın Söğüt’ü ihya etmiş, buradaki müslim ve gayrimüslim ahalinin itimatını kazanmıştır. öteki taraftan oğullarını da bizzat kendisi büyütüp yetiştirmiştir.

Ertuğrul’un Söğüt’teki gücü, Moğolları rahatsız eder. Moğollar, tahakküm altına aldıkları Selçuklu vezirleri vasıtasıyla Ertuğrul’un enerjisini kırmak için harekete geçer. Bu zamana kadar Söğüt’te vergileri toplayan Ertuğrul iken, bundan sonrasında vergileri toplamakla başka bir oba vazifelendirilir. Ek olarak bu obaya Söğüt’te yurt verilir. Bu obanın beyi, kızını casusluk faaliyetleri için önden Söğüt’e gönderir ve kızın yolu Osman vasıtasıyla Ertuğrul ile kesişir. Bundan sonrasında Ertuğrul ile bu kız ve obası içinde büyük vakalar baş gösterir.

öteki taraftan geçen seneler içinde, Söğüt’ün Türkler tarafınca ihya edilmesini kabullenemeyen ve Söğüt’ü Ertuğrul’un elinden almak isteyen gizli saklı bir teşkilat ortaya çıkar. Bu örgütün lideri, değişik bir kılıkta Ertuğrul Bey’in en yakınlarına kadar sızmayı başarmıştır. Adamlarını da değişik kimliklerle Söğüt’ün her tarafına yerleştirmiştir. Ertuğrul Bey’in gücünün daha çok yükselmesini istemeyen bu teşkilat, her koldan gizli saklı faaliyetlerle Ertuğrul’a saldırmaya adım atar.

Bir yanda devletin tahakküm altında olması, bir yanda Moğol baskıları, bir yanda da bu tarz şeyleri fırsat bilen gizli saklı örgütün Söğüt’ü Türklerden almak için harekete geçmesi, Ertuğrul’u büyük bir kıskacın içine sokacaktır.

Ertuğrul, tüm bu çetin şartlar altında obasını ve evlatlarını bu tehlikelerden koruyabilecek midir? Bu büyük cenderede Ertuğrul’un en büyük destekçileri kimler olacaktır? Devletin tahakküm altına girmesi ve enerjisini yitirmiş olması, Ertuğrul’u hangi gayeye yönlendirecektir?