Detaylar Netleşmeye Başladı! İşte Yeni Askerlik Sistemi

Detaylar Netleşmeye Başladı! İşte Yeni Askerlik Sistemi
Detaylar Netleşmeye Başladı! İşte Yeni Askerlik Sistemi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında yeni askerlik sistemine ilişkin beklenen toplantı gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda askerlik süresinin kısaltılması dahil yeni askerlik sistemi ayrıntıları görüşüldü. Çalışmaların sürdüğü askerlik sisteminde yapılması beklenen değişiklikte, kısa ve uzun dönem askerliğin 9 ay olması planlanıyor. Bedelli askerliğinde daimi hale getirilmesi planlanan sistemde yükümlüler üç aylık zorunlu esas eğitimlerinin peşinde emin bir değerinde karşılığında geri kalan vakit için askerliğini yapmış sayılacak. Hem çalışmada üzerinde durulan konulardan bir tanesine de mesleğe tarafından yerinde süre dilimlerinde askerlik yapılabilmesi.

“YENİ ASKERLİK SİSTEMİ AYRINTILI BİR ŞEKİLDE GÖRÜŞÜLDÜ”

Bakanlık toplantıyla ilgili, “Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın başkanlığında Milli Savunma Bakanlığında yapılan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in yanı sıra Güç Komutanları ve Bakan Yardımcılarının katıldığı toplantıda askerlik süresinin kısaltılması dahil yeni askerlik sistemi detaylı bir şekilde görüşüldü.” açıklamasını yaptı.

KISA VE UZUN DÖNEM ASKERLİK 9 AY OLACAK

Plana kadar halen 12 ay uzun dönem ve 6 ay kısa dönem olarak uygulanan gerekli askerlik her sorumlu için benzer sürede, yani 9 ayda tamamlanacak. Bedelli askerliğin daimi ışık halkası getirilmesine karşın yapılan çalışmaya kadar üç aylık gerekli esas eğitiminin ardındaki yükümlüler kesin bir layık karşılığında geri kalan vakit için askerliği yapmış sayılacak.

MESLEĞE TARAFINDAN YERINDE ZAMANDA YAPILABİLECEK

Çalışmada, öğretmen, etken, doktor, akademisyen ve sporcular da gündeme geldi. Yükümlüler, kendilerine uygun süre dilimlerinde askerlik yapabilecek.

ERDOĞAN: ÇALIŞMA BİTTİKTEN SONRA YERINDE OLUP OLMADIĞINI SÖYLEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün cuma namazını kıldığı Hazreti Ali Camisi çıkışında konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

“Bana kesin neticeyi vermedikten sonradan bir değerleme yapmak içten olmaz. derhal bu işin birinci derecede sorumlusu Ulusal Savunma Bakanımız, bunun yanına Silahlı Kuvvetlerimiz,öncelikle Genelkurmay Başkanı, baskı komutanlarımız olmak üzere onlar çalışmayı yapacaklar. Çalışmayı yaptıktan sonradan bize sunumlarını yapacaklar ve bu sunum neticesinde de uygundur, uygun değildir, bunu söyleyeceğiz ve ona göre adım atacağız.”