Destici: ‘Suriye’de Baştan Başlatılacak Savaşı Durduracak Tekrar Türkiye’dir’

Destici: 'Suriye'de Baştan Başlatılacak Savaşı Durduracak Tekrar Türkiye'dir'
Destici: 'Suriye'de Baştan Başlatılacak Savaşı Durduracak Tekrar Türkiye'dir'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Suriye’de baştan başlatılacak savaşı durduracak olan da tekrar Türkiye’dir. Türkiye hiç kimsenin beklemediği bir anda inşallah birden ya Ayn el-Arap şayet bambaşka bir nokta olur, Telabyat olur, buralardan bir yerden Fırat Kalkanı Operasyonu gibi, Afrin Harekatı gibi bir harekat yaptığında bütün burada bir oyunu tekrar tezgahlamaya çalışanların hepsinin de besbelli kalacağını biz biliyoruz.” dedi.

Destici, Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve Kaymakam Engin Aksakal’ı ziyaret etti.

Ahi Mahallesi’nde bir vatandaşa baş sağlığı ziyaretinde yer alan Destici, gündemdeki konulara ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin bir taraftan terörle önemli anlamda mücadele verirken öbür taraftan da siyonist, sömürgeci Batı aleminin her türlü saldırısıyla aleyhinde karşıya kaldığını söyledi.

Bu saldırıların bazen terörle bazen de bir takım yaptırımlarla ambargolarla uygulanmaya çalışıldığını belirten Destici, şöyle konuştu:

“Bütün bunlara baktığımız zaman hedefin Türkiye’yi zayıflatmak, kuvvetsiz devirmek, kendi içerisinde dertleriyle uğraşır hale getirerek dışarıdaki meselelerle ilgilenmesini alıkoymak olduğunu görüyoruz. Çünkü haricen Türk ve İslam coğrafyasında büyük kan ve gözyaşı var. Doğu Türkistan’dan Filistin’e, Myanmar’dan Yemen’e, Afrika’ya dek o kadar fazla noktada, maalesef Müslüman Türk coğrafyasında kan ve gözyaşı var.

Alt sınırlarımızın yanı başında Suriye’de benzeri bütün bu 5-6 yıl süren savaş yetmedi, 100 binlerce insan hayatını kaybetti yetmedi, 10 milyona yakın insan mülteci oldu, yaklaşık olarak Suriye’nin üçte ikisi yakıldı yıkıldı yetmedi, hemen Suriye’de savaş her yerde başlatılmaya çalışılıyor ve bunun da Suriye, coğrafyamız için büyük bir kötülük ve yıkım diyebileceğimiz sonuçlarının yaşanacağını da buradan görmemek çok saflık olur diye düşünüyorum. Burada tüm kasıt birincisi İsrail’in güvenliğini sağlamak, ikincisi Esed rejiminin orada devamlılığını sağlamak, üçüncüsü de bizim hemen sınırımızın değişik tarafında PKK/PYD ve YPG adı aşağı bir terör bölgesi nihayetinde de bir terör devleti kurdurmak, tüm niyet bu. Türkiye bugüne dek bu oyunları bozdu, inşallah bundan sonra da bozacaktır. Suriye’de baştan başlatılacak savaşı durduracak olan da yine Türkiye’dir. Türkiye hiç kimsenin beklemediği bir anda inşallah birdenbire ya Ayn el-Arap olur ya farklı bir nokta olur, Telabyat olur, buralardan bir yerden Fırat Kalkanı Operasyonu gibi Afrin Harekatı gibi bir harekat yaptığında tüm burada bir oyunu tekrar tezgahlamaya çalışanların hepsinin de ortada kalacağını biz biliyoruz. Türkiye’nin bunu yapacak gücü var.”

Türkiye’nin, tüm bunları yapmaması için dolar hamlesiyle bir ekonomik savaşla karşısında karşıya bırakıldığını aktaran Destici, “Fakat vatandaşlarımızla konuştuğumuzda ‘evet zorluklarımız var, ola ki ödememiz gereken bedeller var ama biz gerekirse bu bedellerin hepsini öderiz fakat milletimizin bağımsızlığından, istiklalinden, istikbalinden, birliğinden ve beraberliğinden bugüne değin ayrıcalık vermedik, bundan daha sonra da Allah’ın izniyle ayrıcalık vermeyeceğiz.’ Milletimizin bu kararlılığı, bu cesareti, bu idrakini görmüş olmaktan da büyük bir hoşnutluk duymuş olduk.” diye konuştu.