DERSİAD ekonomik savaşta devletin yanında

DERSİAD ekonomik savaşta devletin yanında
DERSİAD ekonomik savaşta devletin yanında
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DERSİAD olarak yaptırımlarla ve spekülatif ataklarla çökertilmeye çalışılan ekonomimize sahip çıkıyor, devletimizin ve Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanına olduğumuzu bildiriyoruz.

YAŞANAN KUR ARTIŞI, OYNANAN BENEKLI OYUNUN GÖSTERGESİDİR

Dış kaynaklardan nedeniyle büyüyen kur artışı, tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Konuyla ilgili tanımlama yapan, Dünya Faziletli Sanayici ve Meslek Adamları Derneği (DERSİAD) Genel Başkanı Mustafa Çınar, Türkiye ’nin son 16 yılda göstermiş olduğu idareli ve siyasi gelişimin ABD ve AB ülkelerini rahatsız etmesi ile tekrar pranga altına gücüne gitmek istenmesi yönünde özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminden bu yana yürüttükleri soğuk savaşın yeni bir modeli ile karşısında karşıyayız. Buna karşısında her zamankinden daha artı birlik ve beraberliğimizi korumalıyız” açıklamasında bulundu.

DERSİAD ekonomik savaşta devletin yanında
(DERSİAD Başkanı Mustafa Çınar)

15 Temmuz Alçak Darbe Girişimi ’nin başarısızlığı ve Türk milletinin darbeye karşı kahramanca direnmesi, ülkemiz üstünde benekli emelleri olan karanlık odakları rahatsız ettiğini bildiren Çınar; Uluslararası hesaplı politikaların olumsuzluğunu fırsat bilen dış güçler, bu kez de ekonomik saldırı başlatmış durumda. Özellikle ABD ’de idare değişikliği ile birlikte izlenmekte olan ekonomik politikalar ve bütün dünyayı etkisine alacağı düşünülen ticaret savaşlarının ülkemiz gibi gelişmekte olan ülkeleri negatif etkileyeceği öngörülmekte idi. ABD Merkez Bankası ’nın faiz artırımları ile uluslararası mecralarda yer alan doları kendi ülkesine geri ağırlama etmesi de bu politikanın parçası olup olumsuzluğu artırdığı da bilinmekte idi. Gelişmekte olan ülkelerin yatırımcılar açısından kırılgan yapıları ve sürdürülebilir imal politikalarının yetersizliği de bu artışın nedenlerinden biri olarak görülmektedir.” dedi.

DERSİAD ekonomik savaşta devletin yanında

IDARELI VERİLER KURLARIN TAM TERSİNİ SÖYLÜYOR

Türkiye ekonomisinin, 2018 ilk çeyrekte bile yüzde 7,4 oranında büyümesi, Merkez Bankası ’nın bağımsızlığı ve rezervleri, parasal kuruluşların yapılarındaki güçlülük ile siyasi iradenin istikrarı koruması gibi bileşenleri düşündüğümüzde kur üzerindeki baskının hesaplı nedenlere bağlanamayacağı anlaşılır biçimde ortadır diyen Çınar; “Fırat Kalkanı, Hendek Operasyonları ve Zeytindalı Harekâtları ile on yıllarca ülkemize hasar veren terör örgütlerinin zayıflaması, FETÖ gibi alçak ve karaktersiz örgütlerin de bundan böyle yurt içinde hareket kabiliyetinin kalmaması istikrarın ve güvenliğin sağlanmakta olduğunu göstermektedir. 10. BRICS zirvesine katılım, Şanghay Beşlisi ile olan iyi diyaloglar yanında İslam İşbirliği Teşkilatı ’nda etkili rol alınması gibi milletlerarası siyasette alternatif argümanların artırılması da ülkemiz açısından iyi gelişmeler olarak izlenmektedir.” biçiminde konuştu.

BASKILARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Ulusal ve yerli elde etmek gibi bir düsturu benimsemiş Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümetimiz ile Devletimizin kurum ve kuruluşlarına tam güven duymakla alınacak bütün kararlara takviye olacağını gösteren Çınar; “Üyelerimize hâlihazırda tüm mevduatlarını tanıdık olmayan para birimlerinden TL ’ye dönüştürmelerini, İşgücü ve üretimlerini artıracak incelemeler yapmasını, kur üzerindeki baskıyı kırarak ihracata yönelecek politikalar üretmelerini, bilhassa cari açığı besleyen ithalat kalemlerini saptama ile bu kalemleri üreterek rekabeti artırmalarını nasihat ederiz” dedi.