Denetimler İşe Yaradı! Soğan Fiyatları 1,5 Lira Ucuzladı

Denetimler İşe Yaradı! Soğan Fiyatları 1,5 Lira Ucuzladı
Denetimler İşe Yaradı! Soğan Fiyatları 1,5 Lira Ucuzladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde soğan fiyatlarında meydana gelen artma sonrasında, Hazine ve Maliye Bakanı Patent Albayrak, bu konuda alıştırma yapılmasına karşın açıklamalar verdi. Talimat doğrultusunda başlatılan denetimlerle, marketlerdeki soğan fiyatları ucuzladı.

10 ZİNCİR MARKETTE FİYATLARA YANSIDI

Bakan Albayrak’ın, soğan fiyatlarında başlatılan spekülatif artışları ve oluşabilecek manipülasyonları önleyici direktifleri doğrultusunda, Ankara’nın merkez ve Polatlı ilçesinde Ücret Dairesi Başkanlığınca denetimler başlatılmıştı. Toptan kuru soğan ticaretine karşın denetimler hafta baştan başa devam etmişti. Hem, toptancı halinde ve hal açık havada yapılan satış işlemleri de yoklama kapsamına alınmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığının yanı sıra ilgili diğer bakanlıkların da katkısıyla sürdürülen yoklama ve çalışmaların sonuçları, Ankara genelindeki 10 zincir markette bugün itibarıyla fiyatlara yansıdı.

FİYATLAR BÜYÜK ORANDA GERİLEDİ

Başkentteki 10 zincir marketin, soğandaki spekülasyonu ortadan kaldırmaya ve enflasyonla mücadeleye destek kapsamında yaptığı indirim sonrasında, fiyatlar kayda değer oranda düştü. Böylece, soğanın kilogramı yaklaşık 1,5 lira ucuzlayarak, sıradan 3,5 lira seviyesine indi. Migros, Başgimpa, Akyurt, Gimsa, Altunbilekler, Yunus, Şekerciler, Yeni Modern, Çelikler ve Bim indirim yapan zincir marketler olarak dikkati çekti.