Ançuez Bollaştı, Balık Fiyatları Düştü

Ançuez Bollaştı, Balık Fiyatları Düştü
Ançuez Bollaştı, Balık Fiyatları Düştü
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karadeniz’de yaşanan ançuez bolluğu, tezgahlardaki öteki balıkların fiyatlarında gerilemeye sebep oldu. Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Sancak, son bir haftadır özellikle Batı Karadeniz’de bol miktarlarda ançuez avcılığı yapıldığını söyledi. Hamsinin katma değerinde açısından ülke namına önemli bir balık türü olduğuna sinyâl eden Bayrak, “Hamsinin eksik ya da fazla olması balık fiyatlarını etkiliyor.” dedi.

HAMSİNİN BOLLAŞMASI FİYATLARI DÜŞÜRDÜ

Bayrak, hamsinin bollaşmasıyla öteki balık türlerinin fiyatında gerileme yaşandığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Ançuez, Karadeniz’de sofraların vazgeçilmezidir. Ançuez bir yanlamasına, diğer balıklar bir yanadır. Hal böyle olunca hamsinin son günlerde bollaşması satışını da artırdı. Dolayısıyla diğer balık türlerine ilgi azalınca fiyatları da gerilemiş oldu. Eğer bereket bu şekilde devam ederse fiyatlar düşmeye devam edecektir. İnşallah bölge genelinde hamsi avcılığı gitgide artarak artmaya devam eder. Çünkü ayrıca balıkçılarımız keza de vatandaşlarımız açısından bu çok önemli.”

PALAMUT ARTIK TÜRKİYE KARASULARINI TERK ETTİ

Bayrak, palamudun artık Türkiye karasularını terk ettiğini vurgulayarak, “Tirsi avcılığı da artmaya devam ediyor. Çinekop avcılığı yapılmaya başlandı. Bir hafta önce 40 liradan satılan çinekop, derhal 25 liradan satılıyor. Tirsi 5 liradan satışa sunuldu. Hamsi bolluğu fiyatları fazla etkiliyor.” diye konuştu.