Danimarka’da balina katliamı

Danimarka'da balina katliamı
Danimarka'da balina katliamı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her yıl gerçekleşen balina katliamları ile gündeme gelen Danimarka’ya alt Faroe Adaları’nda bu sene da benzer manzaralar ortaya çıktı. Her yıl gerçekleştirilen balina avı etkinlikleri bu sene da oldukça kanlı geçti.

Bütün 172 pilot balina avcvılar kadar katledildi.

PİLOT BALİNALAR AVLANDI

Faroe Adalarında tekrar kanlı balina avı görüntüleri geldi. Pilot balinalar her yıl Danimarka kıyılarından göç ediyor. Balıkçılar kadar kıyı şeridi her tarafında yüzmeye zorlanan balinalar bezginlik düşüp yavaşlayınca balıkçılar teknelerle yaklaşıyor. Balinaların yakınına gelen balıkçılar ava başlıyorlar. Denize atlayan balıkçılar balinaları yaralayarak sahile değin sürüklüyor.

KANLI ŞENLIK

Her sene geleneksel olarak düzenlenen balina avı festivali bütün anlamıyla bir toplu cinayet. Danimarka ’nın özerk eyaleti Faroe Adaları ’nda geleneksel olarak düzenlenen Grindadrap isimli şenlik, her sene korku verici görüntülere sebep oluyor.

1500 ’lü yıllara dayanan ve “Grindadrap” adı verilen festivalde onlarca balıkçı balinaları öldürerek atalarını anıyor. Balıkçılar, ufak motorlarla sığ bir koya sürdükleri balina ve yunusların boğazlarını kesip omuriliklerini kırıyor.