D vitamini için güneşlenme süresi ne kadar olmalı?

D vitamini için güneşlenme süresi ne kadar olmalı?
D vitamini için güneşlenme süresi ne kadar olmalı?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deri Hastalıkları Uzmanı Yelda Bice, Arcadium Alışveriş Merkezi ’nde düzenlenen Çekicilik Günleri zarfında düzenlenen etkinlikte konukların cilt sağlığı ile ilgili sorularını yanıtladı.

Yaz aylarında gündemden düşmeyen zararlı güneş ışınları ile ilgili çoğu soru ile karşılaşan Yelda Bice, çoğu hastalığın temelinde güneş ışınlarının etkili olduğunu söyledi. 3-4 saatte bir koruyucu kremleri bitmiş sürmemiz gerektiğini andıran Bice, “Güneş ışınları vücudumuzda ben, cilt kanseri, fotoyaşlanma ve leke gibi oluşumlara niçin oluyor. Bunlardan korunmak için mutlaka koruyucu kullanmamız gerekiyor. Buna karşın oluşan lekeleri özellikle minik soyma işlemleri, kimyasal peeling, lazer gibi işlemlerle 1-2 seansta giderebiliyoruz” dedi. Güneş ışınlarının zararı olduğu gibi faydaları da olduğunu söyleyen Cildiyeci, “Ülkemizde birçok kişide D vitamini eksikliği var. Vücudumuzun gereksinim duyduğu bu vitamini gün içerisinde 5-10 dakika gibi kısa aralıklarda gün ışığında durarak da vücudumuzun bu ihtiyacını giderebiliriz. Fakat unutmayalım oysa faydalarını ve zararlarını teraziye koyduğumuzda güneşin zararları herzaman daha ağır geliyor” dedi.

MEDİKAL ESTETİK İŞLEMLER JURNAL HAYAT ALIŞKANLIKLARI İLE DESTEKLENMELİ

Uyku, beslenme, yaşadığımız coğrafya gibi birçok faktörün cildimize etkisi olduğunu söyleyen Deri Hastalıkları Uzmanı Yelda Bice, “Altın iğne, PRP, Peeling, dolgu, bölgesel incelme hangi işlem yapılırsa yapılsın bütün işlemlerin daimi olması için sonrasında uyarı etmeniz gereken şeyler var. Yediğiniz yiyecekler, uyku düzeniniz, günlük su tüketiminiz, her şey sizin cildinizi etkiliyor. Yapılan işlemlerden daha sonra mutlaka medikal ürünler tercih edilmeli ve doktor tavsiyesi ile cildimize uygun ürünler kullanmalıyız. Bunun yanında yapılan işlemin ömrünü uzatmak için de günlük hayatımıza dikkat etmeliyiz. Yöresel incelme, selülit gibi işlemler yaptıktan daha sonra diyetimize ve sporumuza devam etmeliyiz” dedi.

EL MASAJI VARİSLERE HASAR VERİR Mİ?

Mirasçı tedavisi için kişinin damar yapısının incelenmesi gerektiğini söyleyen Yelda Bice, “Varisleri ve damar problemi olan hastalarda yapılan vücut sıkılaşma, selülit ve bölgesel incelme tedavilerinde damar probleminin düzeyine tarafından ve problemli bölge gözetilerek tedavi planı uygulanmalıdır. Zaten bilindiği üzere damar ve lenf dolaşım problemi olan hastalarda selülit ve sözde şikayetlerde daha pozitif olmaktadır. Yapılan masaj, vakum, radyofrekans, lazer uygulamalarını içeren sistemler ile varisli alanlar korunarak müdahale edilebilmektedir” dedi.