Cumhurbaşkanlığından, Döviz Kuru Açıklaması: Türkiye Hesaplı Savaş Vermektedir

Cumhurbaşkanlığından, Döviz Kuru Açıklaması: Türkiye Hesaplı Savaş Vermektedir
Cumhurbaşkanlığından, Döviz Kuru Açıklaması: Türkiye Hesaplı Savaş Vermektedir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

T.C. Cumhurbaşkanlığı Irtibat Başkanı Fahrettin Altun’un, Twitter’dan ABD’nin hesaplı saldırına yönelik Başkan Erdoğan’ın sözlerini çarpıtmaya karşın idrak operasyonlarına yanıt verdi.

Altun açıklamasında şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanımızın bu akşam Trabzon’da yaptığı “Bilesiniz oysa bu milleti ayakta tutmak yalnızca bizim görevimiz yok, sanayicinin tüccarın da görevidir. Aksi takdirde B planını C planını göstermek zorunda kalırım” şeklindeki açıklamaları üzerinden bir idrak operasyonu yürütülüyor.

“MEVDUAT HESAPLARINA EL KONULMASI GİBİ BİR ŞART SÖZ KONUSU YOK”

Bu kavrama operasyonu ülkemizin aleyhinde karşıya kaldığı idareli savaşın bir parçasıdır. Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamanın hiçbir yerinde mevduat hesaplarına el konulması gibi bir durum laf konusu değildir.

Cumhurbaşkanımızın sözleri Türkiye ekonomisini güçlendirmeye yönelik devletimizin kararlı tutumunu yansıtmakta, ülkemizden döviz kaçışını engellemeye dönük bir dikkat mahiyeti taşımaktadır.

“PİYASA AKTÖRLERİNİ SIKINTILI ETME ÇABASI KABUL EDİLEMEZ”

Cumhurbaşkanımız hemen şimdi B ve C senaryolarının detaylarına ilişkin bir bilgilendirme yapmamışken sanal senaryolar üreterek halkımızı ve piyasa aktörlerini sikintili etme çabası kabul edilemez.

“BU SAVAŞI MILLET-DEVLET BİRLİKTELİĞİYLE BİZ KAZANACAĞIZ”

Türkiye, bir ekonomik savaş vermektedir. Buna mukabil ekonomimiz güçlüdür, bu savaşı ahali-devlet birlikteliğiyle biz kazanacağız!

BDDK'dan, Döviz Takasıyla İlgili Kritik Karar: Swap İşlemlerine Sınır GetirildiBDDK’dan, Döviz Takasıyla İlgili Kritik Karar: Swap İşlemlerine Hudut Getirildi Merkez Bankası'ndan Piyasalara Destek Hamlesi: Bankalara İhtiyaç Duydukları Tüm Likidite SağlanacakMerkez Bankası’ndan Piyasalara Yardım Hamlesi: Bankalara Gereksinim Duydukları Tüm Likidite Sağlanacak