Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kırıkkale Adayı Mehmet Saygılı’ya: Beni de Kılıçdaroğlu Gibi Konuşturdunuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kırıkkale Adayı Mehmet Saygılı'ya: Beni de Kılıçdaroğlu Gibi Konuşturdunuz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kırıkkale Adayı Mehmet Saygılı'ya: Beni de Kılıçdaroğlu Gibi Konuşturdunuz
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde partisinin 40 başkan adayını açıkladı.

“MEHMET, MEHMET, MEHMET…”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, aday tanıtım toplantısında bir kere daha namzet gösterilen mevcut belediye başkanları aralarında olan Mehmet Saygılı’ya hitabı durum oldu. Erdoğan, kendisini duymayan Kırıkkale adayına “Mehmet, Mehmet, Mehmet… Ulan beni de Kılıçdaroğlu gibi konuşturdunuz.” diye seslendi.

Recep Tayyip Erdoğan

MEHMET SAYGILI KİMDİR?

1969’da Kırıkkale’de doğdu. İlkokulu Tınaz İlkokulu’nda ortaokulu Atatürk Ortaokulu’nda, liseyi Kırıkkale Lisesi’nde bitirdi. İktisadi ve Yönetimle Ilgili Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden 1990 yılında mezun oldu. 1990-1992 yılları aralarında İngiltere’de lisan eğitimi aldı. 1991-1992 yılları aralarında askerlik hizmetini ifa etti. 1992 yılından itibaren merkezi Kırıkkale olan aile şirketinde ticari faaliyetlerine devam etmektedir.

Mehmet Saygılı

2009 yılında Yargı ve Kalkınma Partisi’nden İl Genel Meclisi üyesi seçildi. 2011 yılında Kırıkkale İl Genel Meclisi Başkanı seçildi. Hür Parasal Müşavir ruhtası sahibi olan Saygılı, Kırıkkale İl Tanıtma ve Kalkındırma Vakfı (KİKTAV) kurucu üyeliği, Kırıkkale Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği gibi sosyal, kültürel ve takviye amaçlı pek çok dernekte üyelikleri bulunmaktadır.

Mehmet Saygılı, 31 Mart 2019’da yapılacak lokal seçimlerde Kırıkkale belediye başkan adayı olmuştur.