Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’ye tehdit sökmez

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'ye tehdit sökmez
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'ye tehdit sökmez
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fatih TURAN-Selçuk BAŞAR-Uğur AYDIN-Aytekin KALENDER/RİZE, – CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de yaptığı konuşmada ABD’yi eleştirerek, “ABD, stratejik ortağı olan Türkiye’ye sırtını dönüyorsa kusura bakmasın ve bu Türkiye’yi bir tane papaza değişiyorsa kusura bakmasın. Stratejik ortağına bu şekilde davranan ABD bizleri rahatsız etmiştir, bizi üzmüştür. Bizi tehditle bir yere çekmeye kalkan kusura bakmasın. Öyle Türkiye’ye korkutma sökmez. Biz hukuk devletiyiz, hukuk devleti olarak da hukukun dışına katiyen çıkmayız. Onların doları varsa bizim de Allah’ımız var” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu’da su baskını felaketinin yaşandığı bölgedeki incelemelerinin gerisinde helikopterle Rize’ye geldi. Erdoğan, AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısı öncesinde İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünde toplanan kalabalığa seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimleriyle birlikte Türkiye’de bir devrin kapandığını ve yeni bir dönemin başladığını söyledi. Erdoğan, “Artık parlamenter demokrasi Türkiye’de bitti. Parlamenter demokrasinin yerine başkanlık sistemi ikame edildi. Bunun kararını kim verdi? Siz verdiniz siz ve sizinle beraber bu verdiğiniz kararla acilen bu yolda yürüyoruz ve bu kardeşinizi başkan tercih etmek suretiyle, artık yeni bir dönemin adımlarını fazla daha farklı atacağız ve Türkiye’mizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne öbür bir şekilde inşallah çıkaracağız. Kardeşlerim fazla şeyler yapmamız gerekiyor ve bu konuda inancımız bütün. Allah’ın izniyle bu yolda, imanımız var, bu yolda kararlılığımız var. Kimse bizi bu yolda durduramaz. Yeter fakat siz arkamızda durun, yeter fakat siz yanımızda durun, gerisine karışmayın. Acilen ben kardeşlerime diyorum fakat mekanınız muhakkak olsun, hele Rizeliye mekan yakışır, mekan. Mekansızlık yok. Sizler inşallah o mekanların sahibi olarak, o mekanları sağlam tutacaksınız ve yolumuza da kesin adımlarla ilerleyeceğiz. Sizler bu kararı 24 Haziran’da verdiniz, yolumuzu açtınız. Hemen bize de niyetlenmek düşüyor. Fazla çalışacağız, çok çalışıyoruz. Bakanlarımızı atama ettik, bakan yardımcıları atıyoruz. Şimdi kurum, politika kurulları bunların çalışmalarını yapıyoruz, ofislerimizi, başkanlarımızı, bir taraftan bunları atadık, atıyoruz ve yeni bir Türkiye kuruyoruz. Bu bize nasip oldu, bu görevi bize verdiniz ve biz de bu göreve bedel olacağız. İnşallah tarih 24 Haziran’ı böyle kaydedecek. Ama bunun mimarı sizsiniz ve bunun mimarları olarak sizler anılacaksınız ve bizler de bu yolda belirli adımlarla yürüyeceğiz” dedi.
‘ABD, TÜRKİYE’YE SIRTINI DÖNÜYORSA KUSURA BAKMASIN’
Konuşmasına ABD’yi eleştirerek aralıksız Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye tehdidin sökmeyeceğini belirterek şöyle konuştu:
“Son zamanlarda bir şeyler oluyor, yani ABD, stratejik ortağı olan Türkiye’ye, 81 milyonluk Türkiye’ye sırtını dönüyorsa, kusura bakmasın ve bu Türkiye’yi bir tane papaza değişiyorsa kusura bakmasın. Biz bu yolda muhakkak adımlarla yürüyoruz. Biz stratejik ortağız, stratejik ortağına bu şekilde davranan ABD bizleri rahatsız etmiştir, bizi üzmüştür. Dolayısıyla böyle bizi tehditle bir yere çekmeye kalkan kusura bakmasın. Öyle Türkiye’ye korkutma sökmez. Biz hukuk devletiyiz, hukuk devleti olarak da hukukun dışına asla çıkmayız. Onların doları varsa bizim de Allah’ımız var. Böyle yürüdük biz bu yolda, böyle yürüyeceğiz. Biz buraya gelirken IMF’ye bizim 23.5 milyar dolar borcumuz vardı. Ne yaptık, sıfırladık mı? Sıfırladık. Merkez Bankası’nda 27.5 milyar dolar döviz rezervimiz vardı. Başbakanlığım döneminde bunu 136 milyar dolara değin çıkardık mı? Çıkardık. Ha acilen düşmüş 102’ye, düşebilir. Bitmiş çıkar, şampiyon da biziz eyvallah  harcayan da biziz. Biz bunları daha iyi noktaya getiririz. Bunlardan dolayı hiçbir endişemiz yok. Yeter ancak sizler gibi, benim kardeşlerim olsun. Yeter ama sizler gibi inançlı bir milletim olsun, azimli bir milletim olsun, kararlı bir milletim olsun. Çalışır, üretir ve dünya pazarlarına da gireriz.”
‘DAHA FAZLA ÜRETECEĞİZ DAHA ÇOK KAZANACAĞIZ’
Erdoğan, Türkiye’nin bütün sanayi alanlarında artık bitiren olmaktan çıkıp üreten konuma geldiğini açıklama etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:
“Her alanda biz neler yaptık? Savunma sanayinde göreve geldiğimizde biz yüzde 25’ini üretiyorduk fakat şu anda savunma sanayinde yüzde 65’ini üretiyoruz. Nereden nereye. ABD bize insansız hava arabulucu vermiyordu. Ne oldu, hemen biz yapıyoruz. Bak komşu işte bunlar umulan stratejik karşılıklı ya, bizi hemen ev sahibi yaptı, İHA sahibi yaptı. Acilen silahlı İHA’ları da üretiyoruz. Daha neler yapacağız neler. Hemen tüm bunlarla beraber elhamdülillah savunma sanayinde tüm bunların yanına, bütün alanlarda Türkiye bundan böyle bir sıçramanın arkasında. Otomotiv sektöründe, bunun yanında tüm sanayi dallarında bundan böyle üreten bir Türkiye var. Biz tüketen olmanın yanına derhal bunun yarışı içerisindeyiz. Daha fazla üreteceğiz, daha fazla kazanacağız. Hiç merak etmeyin, hiç endişe etmeyin. Eğitimde, sağlıkta adalette, emniyette, enerjide, dış politikada, ulaşımda çok daha hoş şeyler olacak. Acilen biliyorsunuz Rize-Artvin Havalimanı’nı da yapıyoruz. Yakın zamanda havalimanımız da bitecek. Böylece ayrıca Artvin keza Rize, havalimanı olarak da orayı kullanılır ışık halkası gelecek.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının peşinde İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.