Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Kandil’den Aldıkları İcazetle Bir Araya Gelen Böyle Bir İttifakı Benim…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kandil'den Aldıkları İcazetle Bir Araya Gelen Böyle Bir İttifakı Benim...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kandil'den Aldıkları İcazetle Bir Araya Gelen Böyle Bir İttifakı Benim...
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kandil’den aldıkları icazetle bir araya gelen böyle bir ittifakı benim milletim sandığa gömecek”
“Cumhur ittifakına bağlılığımızı bugün buradan her yerde beyan ediyoruz”
“Birileri için ittifaklar seçimle, sandıkla sınırlı olabilir”

İSTANBUL – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli’ye Cumhur ittifakına olan bağlılığını bir defa daha açıklama ettiği için teşekkür ediyorum. Biz de AK Parti olarak ülkemizin ve milletimizin beka mücadelesinin en önemli takviye noktalarından biri olarak gördüğümüz cumhur ittifakına bağlılığımızı buradan tekrar açıklama ediyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Belediye Başkanı adaylarını tanıtım toplantısında konuştu. Erdoğan, “MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli’ye Cumhur ittifakına olan bağlılığını bir kez daha demeç ettiği için teşekkür ediyorum. Biz de AK Parti olarak ülkemizin ve milletimizin beka mücadelesinin en manâlı dayanak noktalarından biri olarak gördüğümüz cumhur ittifakına bağlılığımızı buradan her tarafta ifade ediyoruz. Sayın Bahçeli’ye önümüzdeki seçimlerde İstanbul Ankara ve İzmir’de namzet çıkarmayarak, Ak Parti’yi destekleme kararı için de hem teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye Cumhur ittifakından aldığı şiddet ile çok daha engebeli ve büyük mücadeleden galibiyet ile çıkacaktır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile hedeflerine varmak kararlılığı gelişen Türkiye, inşallah 2023’e bu heyecanla ulaşacaktır” şeklinde konuştu.
“Kandil’den aldıkları icazetle bir araya gelen böyle bir ittifakı benim milletim sandığa gömecek”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle 31 Mart seçimlerinin gerçekte Cumhur ittifakı aleyhinde bulunan sayın Bahçeli’nin ifadesiyle “zillet ittifakı” karışsında yükümüzün ne dek ağır olduğunu bir kere daha tanımlamak istiyorum. Zira bu umulan ittifakın içerisinde vatanseverliğe karşı, milliyetperverliğe karşısında ne ararsanız var. Hele hele terör örgütünün içinde olduğu böyle bir ittifaktan ulusal ittifak çıkar mı. Terör örgütünün yardım verdiği böyle bir oluşumun içerisinden vatanseverlik çıkar mı. Bugün bir takım medya yayınlarında da gördüğümüz gibi çocukları dağlara kaçırıp Kandil’de onlara neler uygulandığını görüyoruz. şimdi ana muhalefet partisi bu cins bir oluşumla, Kandil’den aldıkları icazetle bir araya gelen böyle bir ittifakı inanıyorum 31 Mart’ta benim milletim o teröristleri nasıl çukurlara gömdüyse, hemen de sandığa gömecek” ifadelerini kullandı.
“Birileri için ittifaklar seçimle, sandıkla sınırlı olabilir”
Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “2053 ve 2071 vizyonlarımız, aynı zamanda Cumhur ittifakının menzilinin ifadesidir. Birileri için ittifaklar seçimle, sandıkla sınırlı olabilir. Biz ülkenin ve milletin geleceği için yaptığımız ittifakı, inşallah sonraki nesillere de miras olarak bırakacağız. Buradan bir kez daha sayın Bahçeli’ye ve MHP’ye gönül vermiş kardeşlerimize şükranlarımı açıklama ediyorum.”