Cumhurbaşkanı Erdoğan, AA

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AA’nın düzenlediği “Yılın Fotoğrafları” oylaması için AA foto  muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği, “haber”, “yaşam” ve “spor”  kategorilerindeki fotoğrafları tek tek inceledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “haber” kategorisinde AA foto muhabiri Wisam  Hashlamoun’un, ABD Başkanı Donald Trump’ın “Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak  tanıması” kararını açıklamasının ardından, Batı Şeria’nın El Halil kentinde  yaşanan olaylar sırasında İsrail askerlerinin gözaltına alıp gözlerini bağlayarak  götürdüğü 16 yaşındaki Fevzi El-Junidi isimli Filistinli çocuğu konu alan ve tüm  dünyada büyük yankı uyandıran “Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk” isimli  fotoğrafını oyladı.

 Erdoğan, Türkiye Ampute Milli Takımına oy verdi

“Yaşam” kategorisinde oy kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırıkkale’de  araç çarpması sonucu arka ayakları tutmayan ve bir vatandaşın yürüyebilmesi için  pazar arabasının tekerleklerini kullanarak yürüteç yaptığı sokak köpeği  “Kostak”ın, Ankara’daki tedavisinin ardından profesyonel bir yürütece kavuşmasını  konu alan “Kostak profesyonel yürüteçle yuvasına döndü” başlıklı fotoğrafı seçti.

Söz konusu fotoğraf, AA foto muhabirlerinden Zekeriya Karadavut’un  objektifine yansıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “spor” kategorisindeki tercihi ise AA foto  muhabiri Abdullah Coşkun’un çektiği “Türkiye’nin sevinci” isimli fotoğrafı oldu.

Fotoğrafta, Türkiye’nin ev sahipliğinden düzenlenen Avrupa Ampute  Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası final mücadelesinde İngiltere’ye  mağlup ederek şampiyon olan Türkiye Ampute Milli Takımı’nın, maçın son düdüğü ile  yaşadığı sevinç anlatılıyor.