Coca-Cola’da Muhtar Şehir Halkı, Bayrağı James Quincey’e Devrediyor

Coca-Cola'da Muhtar Şehir Halkı, Bayrağı James Quincey'e Devrediyor
Coca-Cola'da Muhtar Şehir Halkı, Bayrağı James Quincey'e Devrediyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Coca-Cola’dan yapılan açıklamaya kadar, Mayıs 2017’den bu yana Coca-Cola Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) olan Quincey, 14. Coca-Cola Idare Heyeti Başkanı oldu. James Quincey, Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı 2008 yılından bu yana yürüten Muhtar Şehir’ten 1 Nisan 2019 itibarıyla devralacak. Coca-Cola Başkanlığı ve Operasyonlar Üst Yöneticiliği (COO) görevini ise 1 Ocak 2019 itibarıyla Brian Smith üstlenecek.

DAĞITIM KAMYONUNDAN YÖNETIM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Coca-Cola sistemindeki kariyerine 1978 yılında başlayan Muhtar Büyük Kasaba, Nisan 2019’da emekli olmayı planlıyor. Coca-Cola’daki ilk günlerinde, dağıtım kamyonunda da çalışan Büyük Kasaba, yıllar içinde çoğu devir üstlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şehir Halkı, “Idare Heyeti Başkanı’nın en önemli görevlerinden biri, iyi planlanmış ve uyumlu bir tahsis devri planlamasının hayata geçirilmiş olmasıdır. Yönetim Kurulu’nun, başkanlığa James’i seçmesinden büyük bir mutluluk duydum. Coca-Cola sistemini bir sonraki düzeye ve önümüzdeki 10 yıla taşımak için içten lider olduğunu inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

QUİNCEY, ŞİRKETİN 14. YÖNETIM KURULU BAŞKANI OLDU

James Quincey, şirketin 132 yıllık tarihinde 14. Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Coca-Cola bünyesine 1996 yılında katılan Quincey, dünyanın dört bir yanına değişik pozisyonlarda bulundu.

Quincey, “Idare Heyeti’nun başkanlığa beni layık görmesinden büyük bir onur duydum. Muhtar’ın yıllar baştan başa sağladığı fikir hocalığı, özendirme ve iç görüyü takdir ediyorum.” ifadelerini kullandı.