CHP’li Özel’den Affetme Açıklaması: ‘Toplumsal Mutabakat Arıyoruz’

CHP'li Özel'den Affetme Açıklaması: 'Toplumsal Mutabakat Arıyoruz'
CHP'li Özel'den Affetme Açıklaması: 'Toplumsal Mutabakat Arıyoruz'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CUMHURİYET Irk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Bağımsızlık Özel, bağışlama tartışmaları ile ilgili olarak, “Affa ilkesel bir şekilde bakıyoruz ve toplumsal mutabakat arıyoruz. Evrensel ölçütler içinde kimsenin vicdanını rahatsız etmeyecek, asgari mağdur, en yüksek hoşnutluk yaratacak şekilde tartışılması, toplum göre sindirilmesi, topluma rağmen bir karar verilmemesi gerekmektedir. Yaklaşımımız budur” dedi.

CHP’li Özgür Özel, TBMM’de gündeme dair açıklamalarda bulundu. Özel, son aylarda dolar kurundaki artıştan dolayı bazı yazılı basın organlarının zor durumda olduğunu söyleyerek, bu konuda hükümetin hemen tedbir almasını istedi.

İstanbul’da Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü eylemi için düzenlenen basın açıklamasına yapılan müdahalenin vicdanları sızlattığını ifede eden Özel, “Bu konuda hükümetten bir özür beklerken Süleyman Asilzade çıktı ve hepimizin dinlediği geçen günkü talihsiz açıklamayı yaptı. Süleyman Asilzade; Cumartesi Anneleri’ni istismarcı olmakla, bir yalanı sürdürmekle, devletin sırtına başkalarının işlediği suçları yıkmaya çalışan bir organizasyon olmakla suçlamıştı. 700 hafta baştan başa üretilmiş, zaman zaman zorluklar yaşanmış ama çoğunlukla 700’üncü haftaya ulaşabilmiş olan dostane bir eylemin karşısına şiddeti reva görenler, özürleri kabahatlerinden de büyük bir şekilde ayrıca kendilerini hem de partilerini ayıplı bir duruma getirmiştir” dedi.

“Gerçek demokrasilerde hakiki bakanlar herkesi kucaklar ve bir kayıp varsa, faili bilinmeyen varsa onu neşelendirmek devletin görevidir” diyen Özel, “Lakin Süleyman Asilzade’ya kalırsa, Süleyman Aristokrat bir yasa dışı terör örgütünün bir arsa satın almasını, kiralamasını ondan mağdur olanların da gidip o arsada oturma eylemi yapmasını; Galatasaray Lisesi önü gibi kendisinin babasının tapulu malına kimseyi sokmayacağını söylemektedir. Bununla bütün faili bilinmeyen cinayetleri üstlenmiştir, sahiplenmiştir ve bundan sonradan olacakları da cesaretlendirmiştir Süleyman Aristokrat” ifadelerini kullandı.

Bağımsızlık Özel, ayrıca, 2011 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumartesi Anneleri’nin simge ismi Berfo Ana’yı anlattığı haberin videosunu göstererek, şöyle konuştu:

“Acilen ya Süleyman Aristokrat çıkacak dün söylediği sözler için hepimizden özür dileyecek ya da Tayyip Erdoğan bu Süleyman Soylu’ya yapması gerekeni yapacak.”

Özel, bir gazetecinin MHP’nin bağışlama teklifi hazırladığı yönündeki çalışmaları hatırlatılması üzerine de şunları söyledi:

“Bahçeli’ye şunu sorarlar. Kuşkusuz son günlerde son derece hepimizi vicdanını yaralayan bir takım konuları ve toplumsal hassasiyeti olan konuları sıralayarak, ‘bunlar af kapsamında’ olmayacak diyorlar. Sayıyorlar; terör suçları olmayacak, kadına yönelik kuvvet suçları olmayacak, çocuk istismarı olmayacak. bundan başka olacakları saysana. Olmayacakları biliriz biz. Örneğin mafya örgütleri liderleri çıkacak mı? Mafya liderleri, suç örgütlerinin liderleri İstanbul’u, Türkiye’nin gözde tatil merkezlerini haraca bağlamış olan birtakım suç örgütlerinin liderleri çıkacak mı? Kapkaççılar çıkacak mı?  Çıkmayacakları saymak kolay, onu konuşuruz. Bir toplumsal mutabakat arayalım ve kim kimi af ediyor görelim. Bu açıdan CHP olarak kategori olarak hiçbir vakit affa aleyhinde olmadık. Fakat affa ilkesel bir şekilde bakıyoruz ve toplumsal mutabakat arıyoruz. Toplumsal mutabakat varsa parlamentoda aranması gereken siyasi mutabakattır. Evrensel ölçütler içinde kimsenin vicdanını rahatsız etmeyecek, minimum mağdur, en yüksek memnun etme yaratacak şekilde tartışılması, toplum kadar sindirilmesi, topluma karşın bir karar verilmemesi gerekmektedir. Yaklaşımımız budur.”

Özel, yerel seçimlerin erkene alınması ile ilgili ise “Bizim gündemimizde böyle bir şey yok” dedi.

– Ankara

Spor Toto Süper Lig Maç Sonuçları ve Puan Durumu