30 Ağustos Zafer Bayramı’na Içten

30 Ağustos Zafer Bayramı'na Içten
30 Ağustos Zafer Bayramı'na Içten
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin’de bir takım belediye başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri, yayımladıkları mesajlarla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türk milletinin azim ve sarsılmaz iradesiyle 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta büyük bir zaferle sonuçlandırdığı Büyük Taarruz’un, düşman kuvvetlerinin bozguna uğratıldığı, tarihin en önemli dönüm noktalarından bir olduğunu söyledi.

30 Ağustos zaferinin, büyük Türk milletinin en kuvvet şartlarda dahi esaret altına alınamayacağının tüm cihana ispatı olduğunu vurgulayan Kocamaz, “Mersin’i de kapsayan Çukurova Bölgesi’nin kahraman halkı, bütün imkansızlıklara ve olumsuzluklara rağmen, işgale karşı sonuna kadar direnmiştir. Bölge halkının uyumlu ordu dahi olmayan baskı koşullarda erkek, bayan, çocuk demeden ulusal mücadeleye verdiği desteği ve kurtuluştan daha sonra kalkınma çabalarını, Türk toplumunun, milli dayanışma ve özgür arzunun bir tezahürü olarak değerlendirmek gerekir. Bugün bizler de yüreği vatanla için çarpan atalarımızın mirasçısı olarak demokrasimizi korumalı, insan yargı ve özgürlüklerine gereken önemi vermeli, ekonomimizi güçlendirmeli, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine hariç tutmak için var gücümüzle çalışmalıyız” dedi.

Dinçer: “30 Ağustos Türk ulusunun kahramanlık destanıdır”

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer ise Kurtuluş Savaşı’nın en önemli halkası olan 30 Ağustos Zaferi’nin, Türk ulusunun kendisini köleleştirmek isteyen emperyalist güçlere karşısında topyekun savaşarak kazandığı zafer destanı olduğunu belirterek, “Bu zaferle yalnızca vatan toprakları kurtarılmamış, aziz milletimiz bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini ve bayrağımızın gönderden indirilmeyeceğini dünyaya göstermiştir” diye konuştu.

Türk ulusunun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği serbest mücadelesinin, tarihte eşine eksik rastlanır bir mertlik destanı olduğunu vurgulayan Dinçer, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti dayandığı demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti niteliği ve dünyada yaşanan gelişmelere açık devingen yapısıyla yoluna şipşak devam etmektedir. Büyük zaferin bu mutlu sene dönümünde, ulu milletimizi ve onun bağrından çıkmış kahraman ordumuzu, sayıları milyonları aşan bütün esnaf ve sanatkarlarımız adına bir kere daha kutluyorum. Bu bağlamda ulusumuza benzersiz zaferler kazandıran, ilk önce Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük komutan ve devlet adamı Atatürk ve O’nun silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı. – MERSİN