CHP’de imzaları çeken 2 delege konuştu

CHP'de imzaları çeken 2 delege konuştu
CHP'de imzaları çeken 2 delege konuştu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre CHP’de kurultay için imza verdikten sonradan geri çeken vekiller partinin yerel tercih öncesi hasar görmesini istemediklerini açıklama etti.

“SEÇİMLERE ODAKLANMAMIZ GEREKİR”

Bursa Milletvekili Erkan Aydınlatılmış yaptığı açıklamada, “Tabanda, örgütte ve halkta değişim talebi oluştu. Biz de pervasız kalamadık. sonra iki taraf süreci çok fena yönetti; genel merkez de, Muharrem İnce de. Bu tartışmanın yerel seçim öncesi bizi daha kötü noktaya götüreceğini gördüm. Seçimlere odaklanmamız gerekirken, birbirimizi yıpratmakla geçiriyoruz vakti. Sadece genel başkan değişmesiyle iktidar olacağımız yok. Olacaksa; anayasa ve program kurultayı, siyaset yapış ve halka dokunuş tarzımız…

“YARA KANGRENE DÖNÜŞTÜ”

Olur Ya bir haftalık kurultay yapmalıyız. Bunu lokal seçim öncesi yapmanın, kim kazanırsa kazansın, zarar vereceğini gördüm. Tartışmanın bizi erittiğini hissettim. Ailede dört birey öbür fikirde oluyor ama aile dağılıyor mu? Aile olmaya devam ediyor. Bunları başaramayacakmışız gibi hissettim. Bursa ’da bile kamplaşmalar oldu. Bere aldık.

Yaranın kangrene dönüşmesini dürüst bulmadığım için kurultayın lokal seçimden sonraya alınmasını istedim. Fakat yalnızca genel başkanlık seçimi yok… Programımız eski, bir Allahın kulu açıp okumuyor. Tüzüğümüzde bir sürü madde var, kimse hoşnut değil. Siyaset tarzımız fazla sıkıntılı. Halka ulaşmada sorunlarımız var. Çıksın cümbür cemaat fikrini söylesin. Genel başkan değişirse o zaman değişsin.”

“KURULTAYIN YAPILMASININ PARTİYİ BÖLECEĞİ ENDİŞESİNİ HİSSETTİK”

Kayseri Milletvekili Çetin Arık ise şu açıklamalarda bulundu, “İşin gerçeği üzerimizde yoğun bir baskı vardı. “Başkalaşım durum, görmüyor musunuz, kendinizi mi düşünüyorsunuz, keşke oy vermeseydik” gibi telefonlar geliyordu. Muharrem İnce ile ne telefonda, ne TBMM ’de görüştük. İmza verdiğimizi bilmiyordu. Bursa Milletvekili Erkan Kültürlü ile geçen pazar günü TBMM ’de basın açıklaması yapmaya karar verdik. Şunu söyleyecektik: “Kurultaydan korkmayalım, elbirliğiyle kurultaya gidelim.” Açıklamadan bir gece önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ’na bilgi verelim, öyle tanımlama yapalım, edepsizlik olmasın dedik. Akşam Kılıçdaroğlu ’na düşüncelerimizi söyledik.

Kılıçdaroğlu ’nun yöneliminin de partiye genel başkan yetiştirmek olduğunu, değişimden çekinmediğini hissettik. Ama kurultayın yapılmasının partiyi böleceği endişesini hissettik. “Parti bizim partimiz” diyerek, lokal seçime hazırlanmamız gerektiğini düşünüp hem basın açıklamamızdan vazgeçtik, hem imzayı geri çektik. Kişiye Özel ikbalimizi düşünseydik imzamızı çekmezdik.”