CHP Sözcüsü Öztrak’tan Lokal Seçimlerde Hdp ile İttifak Açıklaması

CHP Sözcüsü Öztrak'tan Lokal Seçimlerde Hdp ile İttifak Açıklaması
CHP Sözcüsü Öztrak'tan Lokal Seçimlerde Hdp ile İttifak Açıklaması
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Sözcüsü Öztrak’tan lokal seçimlerde HDP ile ittifak açıklaması

ANKARA – CHP Sözcüsü Faik Öztrak, lokal seçimlerde HDP ile ittifak olup olmayacağına ilişkin soruya “Şuanda biz kiminle neyi nasıl kazanacağımıza bakıyoruz” dedi.
Cumhuriyet Insanlar Partisi’nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında MYK toplantısı gerçekleştirildi. MYK sonrası Parti Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısı düzenledi. Öztrak, MYK gündeminde ekonomi, Enis Berberoğlu ve emeklilerin bayram ikramiyeleri konularını ele aldıklarını ifade etti. Enis Berberoğlu’nun bir bayramı daha tutuklu olarak geçirdiğini anımsatan Öztrak, anayasanın 83’üncü maddesini okuyarak Berberoğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılmadığını ve seçilmiş bir milletvekili olduğunu belirtti. Berberoğlu hakkındaki bütün soruşturmaların durması gerektiğini söyleyen Öztrak, “Bu süreçte sadece Berberoğlu’nun yok vatandaşların da adalete inancı sıfırlanmaktadır” dedi.
“Emekliler bayram öncesi ücret almadı”
Birçok emeklilerin bayram öncesi maaş alamadığını kaydeden Öztrak, “Krizin birincil faturası emeklilere çıktı. Torunlarına bayram harçlığı veremeyen emekliler, bayramda sevinme imkanını da bulamadılar. Niçin bayramdan önce emeklilerin yüzünü güldürmediniz? Eğer tasarruf edecekseniz önce binlerce metrekarelik saraylardan, saray saltanatından vazgeçeceksiniz” mesajını verdi.
“Cumartesi Anneler”in toplantılarının 700’üncü haftasında yapılan müdahaleye değinen Öztrak, “Bu insanlar yakınlarını çocuklarının bundan böyle kemiklerini arıyorlar, onu bile bulmaya razılar. 700’üncü görüşme polisin saldırısına uğradı. Bu yapılan hakkın barışçı bir şekilde aranması özgürlüğünün dobra dobra engellenmesidir. İktidar her türlü protestoyu terör örgütü yandaşlığı yerine getirmek olarak görürse bu işin sonu olmaz” ifadelerini kullandı.
“Brunson krizi tetikleyicidir”
Öztrak, “Vatandaşın mutfağında yangın, rekorlar kıran enflasyonun ateşiyle her geçen gün büyüyor. Mazot’un litresi 6 lira 30 kuruşu geçti. Vatandaşın alım gücü günden güne eriyor. Fındık taban fiyatı niçin hala açıklanmıyor? Geçen seneki 3 lira 60 kuruşluk kurla 9 buçuk 10 lira civarında olan fındık fiyatının bu yıl 18 lira olması gerekiyor. Fındık taban fiyatlarının bir an önce açıklanmasını bekliyoruz. Otomobil satışları Temmuz ayında geçen yıla kadar yüzde 33 oranında düştü. Sahiden otomotiv sektörü büyümenin belirleyici sektörlerinden bir tanesine. Bu gidişin daha artı sürmemesi gerekiyor. Brunson krizi tetikleyicidir ama bugün ülkenin içinde bulunduğu halin tek sorumlusu değildir. Trump’ın hileli hukuksuz tek taraflı yaptırımları TL’deki hür düşüşün üçte birini zeka açıklayamamaktadır. Alınana önemler uzun sürerse bankacılık sektörü de sıkıntıya girecektir. Kredilerin her yerde yapılandırılması önemli keyfilik taşımaktadır. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun 13 maddelik tedbir paketi son derece önemlidir” şeklinde konuştu.
“CHP ile HDP ittifak olacak mı?” sorusuna yanıt
Öztrak açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. MHP’nin bağışlama önerisine ilişkin değerlendirmede bulunan Öztrak, “Az Önce ortada fiziki bir şey yok. Bunun olması için iktidarın görüşlerini açıklaması gerekiyor. Affetme konusu çok manâlı ve son derece tedbirli izlenilmesi gerekiyor” dedi.
“Bir tek hedefimiz var en iyiyi bulmak ve en çok belediye başkanını çıkarmak” diyen Öztrak, yerel seçimlerde HDP ile ittifak olup olmayacağı sorusuna, “Şuanda biz kiminle neyi nasıl kazanacağımıza bakıyoruz. Bu konular gündemimizde değil” karşılığını verdi.