CHP kulislerinde yerel seçim hareketliliği başladı

Kılıçdaroğlu'nun gündemi MYK'daki isimler
Kılıçdaroğlu'nun gündemi MYK'daki isimler
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seçim strateji belgesi hazırlıklarını sürdüren CHP, 1398 tercih bölgesini de bir bir masaya yatırıyor.

Parti liderlerinin açıklamaları sonrası lokal seçimlerde olası “AK Parti-MHP ittifakı” da CHP’nin gündeminde. Böyle bir ittifak durumunda hangi ilde ne değin oy kaybı veya artışı yaşanacağı üstünde rakamsal olarak çalışan CHP, çantasında İYİ Parti seçeneğini de bulunduruyor.

AK PARTİ-MHP İTTİFAKI

AK Parti ve MHP ittifakında CHP’nin 8 ila 10 belediyeyi kaybedebileceği tespiti yapılırken İYİ Parti ile ittifak yapılması durumunda bu belediyelerin manâlı bölümünün partide kalabileceği tahmin ediliyor.

ŞEHİRCİLİĞE BAŞAT OLMA ŞARTI

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, CHP kulisleri her tercih öncesinde olduğu gibi bitmiş hareketlendi. Hem mevcut belediyelerini gözetmek ayrıca de yeni büyükşehirler galip gelmek isteyen CHP’de şimdiden fazla sayıda aday adayı alıştırma yürütüyor.

Anket, önseçim, akıntı yoklaması gibi yöntemlerle adaylarını belirlemeyi planlayan CHP’de, en kayda değer ayırıcı özellik ise liyakat olacak. Bilhassa büyükşehirleri merkez ataması ile belirlemesi beklenen CHP’de “şehircilik” bilgisi aday adaylarının bir adım önde olmasını sağlayacak. Her platformda “liyakat” vurgusu yapan CHP, göstereceği adayların şehirciliğe dominant olması şartını arayacak.

ILK AMAÇ ANKARA VE İSTANBUL

Hedefine öncelikli olarak Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerini koyan CHP’de, bu iki il için çok sayıda namzet adayı konuşuluyor.

ADAYLIĞI KONUŞULAN İSİMLER

CHP’de İstanbul adaylığı için ismi geçenler aralarında Genel Sekreter Akif Hamzaçebi, Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul Milletvekilleri Aykut Erdoğdu, Gürsel Tekin ve Mahmut Tanal yer alıyor. CHP’nin baştan kazanmak istediği bir öteki il ise başkent Ankara. TBMM Başkanvekili Levent Gök, eski İl Başkanı Adnan Bariz, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara için konuşulan isimler arasında.

CHP’de İzmir için Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, eski Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın isimleri parti kulislerinde konuşuluyor.

Aydın’da Arzu Çerçioğlu, Edirne’de Recep Gürkan, Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen, Çanakkale’de Ülgür Gökhan, Muğla’da Osman Gürün ve Hatay’da ise Lütfü Savaş’ın bitmiş adaylığına emin gözüyle bakılıyor.