CHP ’de bir ilde toplu istifalar

CHP ’de bir ilde toplu istifalar
CHP ’de bir ilde toplu istifalar
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Savaş Erdoğan ve il idare heyeti üyeleri dün akşam saatlerinde partilerinin il başkanlığı binasında bir araya geldi.

Toplantının arkasından yazılı bir tanımlama yapan İl Başkanı Erdoğan, istifa ettiklerini duyurdu, seçim sürecinin genel merkez yöneticileri kadar doğru yönetilmemesi nedeniyle örgütün yapısının bozulduğunu ileri süren Erdoğan, “Doğaüstü kurultayla partimizin bir lahza önce yenilenmeye, yeni ve dinç bir örgütlenme modeline ihtiyaç olduğu yönündeki düşüncemizle Türkiye genelinde ilk açıklamayı yaparak ’Çoban ateşi ’ tutuşmak istemiştik. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyoruz. Ancak imza toplanması süreci ve sonrası yaşananlar ve genel merkezimizin takındığı davranış, partimizi yıpratmaktan öteye gitmemiştir. Ortaya çıkan tablo ne bizleri, ne üyelerimizi, ne de bu partiye gönül veren yoldaşlarımızı hoşnut etmemiştir. Genel merkezin çağrısıyla, demokrasi gereği öteki cumhurbaşkanı adaylarının bile seçime katılabilmeleri için imza veren bizler, genel merkezimiz tarafından doğaüstü kurultayı toplamamak namına 5- 10 imzanın gerekçe edildiğini gördük. Oysa partinin içerisinde yaşanan sorunlar açık ve ortadaydı” diye konuştu.

“İSTİFA BİR ERDEMDİR”

Değişimden yana bir hitabe sergilediklerini vurgulayan İl Başkanı Savaş Erdoğan, “Burada istifa etmemizi istemeyen ve duruşumuzdan nedeniyle bize destek veren Afyonkarahisar ’daki ve Türkiye ’deki bütün yoldaşlarımıza söylemek isteriz ki istifa bir kaçış değildir. Bu istifa partimizin lokal seçimlere genel merkezimizle düzen içinde çalışacak yeni bir ekiple katılması, partimizin hasar görmemesi içindir. 24 Haziran ’dan sonra partimizin fazlasıyla yıpratıldığını ve halkımızın partimize olan güven ve inancının azalmakta olduğunu görüyoruz. sosyal ağ ve basın aracılığıyla yapılan açıklamaların sert ve yıpratıcı olmasından elimizden geldiğince kaçınıyoruz. Oysa her üyemizin böyle tarihi bir karar döneminde sorumluluk almasından, düşüncelerini dile getirmesinden yanlamasına olduğumuzu da tarif etmek isterim. Ama açık açık görülüyor ancak gözler kör, kulaklar sağır olmuş. Yaşananlara düşüncesiz kalındığını görmek bizleri kahrediyor” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“sonuç olarak her şeyin güzel gittiğini düşünen anlayışın önünü açmak için, partimizin yıpranmaması için, partimizi kavgadan, ekiplenmeden, ayrışmadan uzak tutmak için, Genel Merkez ’le düzenli bir ekibe adamak adına Şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte “istifa bir erdemdir” diyor, görevlerimizden istifa ediyoruz.”

CHP ’de bir ilde toplu istifalar