Belçika’da Müslüman kadınlar İslamofobik hücum aşağı

Belçika'da Müslüman kadınlar İslamofobik hücum aşağı
Belçika'da Müslüman kadınlar İslamofobik hücum aşağı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CCIB, 2017’de Belçika’da gerçekleşen laf konusu saldırılara ilişkin raporunda İslamofobik saldırıların yüzde 76 oranıyla maksimum Müslüman kadınları hedef aldığına dikkati çekti.

2 GÜNDE BİR İSLAMOFOBİK SALDIRILAR

Saldırıların yoğunluklu olarak ibadet yerlerini kasıt alma, kişilere karşın şiddet, sosyal medya hesaplarında nefret edilen şey dağıtım şeklinde gerçekleştiği aktarılan raporda, “Belçika’da her iki günde bir İslamofobik atak gerçekleşiyor.” ifadesine yer verildi.

EN ÇOK SALDIRI İNTERNET ÜZERİNDEN

İslamofobi’nin en yaygın olduğu bölge yüzde 29 ile internet ortamı olarak kaydedilirken interneti jurnal hayat (yüzde 17), eğitim (yüzde 16), iş ortamı (yüzde 14) ve siyaset (yüzde 8) peşine düşüp takip etti.

Raporun saldırıya uğrayan kişilerden gelen bilgilerle hazırlandığı belirtilirken özellikle Müslüman kadınların başörtüleri nedeniyle saldırılara uğradığı kaydedildi.

Saldırganların ağırlıklı olarak erkek olduğuna işaret edilen raporda, birçok kişinin saldırılar hakkında sessiz kalması sebebiyle mevcut durumun bütün olarak gerçeği yansıtmadığı belirtildi.