Çeşme CHP Aday Adaylarını Tanıttı

Çeşme CHP Aday Adaylarını Tanıttı
Çeşme CHP Aday Adaylarını Tanıttı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Çeşme İlçe Örgütü, belediye başkanı ve belediye meclisi namzet adaylarını tanıttı.

CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu ve Kani Beko ile eski milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan namzet adayı Musa Çam’ın da katıldığı Birlik ve Dayanışma Yemeği ile aday adayları partililerle buluştu.

Hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Birlik ve Dayanışma Yemeği’nin başlangıç konuşmasını CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları yaptı. Kavasoğulları konuşmasında, aydınlık yarınların idraki, inşası ve idamesinin ancak Kuvay-ı Milliye ruhu ile olası olduğunu vurgulayarak, “Bizler, bağımsızlığa, özgür düşünceye, çağdaş eğitime, parlak yarınlara inanan, bunun için topyekun savaş vermiş, emperyalizme diz çöktürmüş bir neslin evlatlarıyız. İşte bu yüzden birlikte olmamız, dayanışmamız, omuz omuza mücadelemiz anlamlıdır ve zorunludur. Son 16 yılda yaşadığımız sürecin hepimiz farkındayız. Kişisel ikballeri uğruna ülkemizi karmaşanın ve kaosun eşiğine getirmiş bir siyasi anlayışın ağır sonuçlarını yaşıyoruz. Bu bakımdan, takriben dört ay sonra gerçekleştirilecek seçimler, yalnızca muhtarların, meclis üyelerinin ve belediye başkanlarının belirleneceği mahalli seçimler olmanın fazla ötesinde manâ taşımaktadır” diye belirtti.

“Hiçbir kırgınlık yaşanmadan var gücümüzle çalışacağız”

Önümüzdeki lokal seçimlerin önemine uyarı çeken Kavasoğulları, “Bu seçimler, var olan iktidar boşluğunu ortadan kaldırmak, ülkemizde 1920 ruhunu ve Cumhuriyet değerlerini bitmiş ayağa kaldırma mücadelesidir. Çünkü andımızdan, İstiklal Marşı’mızdan, milli değerlerimizden rahatsız olanlar, hiçbir süre Türk Ulusu’nun iktidarı olamamıştır. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Insanlar Partisi’nin iktidarı, ülkemizin yarınları için tek umuttur. İlçemizde, hemşehrilerimizin yoğun ilgisi ile 1999 yılından bu yana devamlı CHP iktidarını, oylarımızı arttırarak sürdürmek asli görevimizdir. Bu değerli devir için yarışan namzet adayı arkadaşlarımızın herkes bizim için çok değerlidir. Çeşme’yi tanıyan, Çeşmeli’nin sorunlarını haberdar olan, içimizden gelen namzet adayı arkadaşlarımızla, Çeşmemiz’in daha hoş yarınlara kavuşacağına inanıyoruz. Adaylarımız belirlendikten daha sonra hiçbir kırgınlık yaşanmadan, seçimi için var gücümüzle çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Seçilecek Belediye Başkanımız’ın Kemalist devrimler ışığında, insan odaklı, sosyal belediyecilik anlayışı ile herkesin başkanı olacağına, yüreklere dokunarak, dertlerini çözeceğine ve Çeşmemiz’i yargı ettiği yere taşıyacağına candan inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“Lokal seçimlerde başarılı olacağız”

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da “Ülkemiz için, Cumhuriyet Halk Müziği Partisi saflarında, canımız pahasına çaba edeceğiz. Çeşme için, İzmir için, ülkemiz için mücadele edeceğiz. Cümbür Cemaat kolayı yapabilir, fakat zoru cümbür cemaat yapamaz. O zoru yapmak da tarihte bize nasip oldu. Yerel seçimlerde başarılı olacağız. Bu iktidarı yıkacağız” diye konuştu.

“Ne yediğimiz değil, kimlerle bir araya geldiğimiz manâlı”

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da ise, “Önümüzdeki lokal seçimler fazla manâlı, çok kıymetli. Bugün bu yemekte ne yediğimiz fazla kayda değer yok. Kimlerle bir araya geldiğimiz kayda değer. Dolayısıyla, bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek değil oluruz, birleşirsek var oluruz. Birleşe birleşe büyüyüp, CHP’yi iktidar yerine getirmek için, bedeli ne olursa olsun, bağlı yandan, omuz omuza, birlikte çaba etmeye hazırlanmış olduğumuzu, bir defa daha anlatmak istiyorum” şeklinde konuştu.

“Mevki ve makamlar kazanç geçer”

Çeşme Belediye Başkan Aday Adayı ve eski milletvekili Remzi Itina ile CHP İzmir eski Milletvekili ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan namzet adayı Musa Çam da tüm mevki ve makamların gelip geçici olduğunu ama dostlukların sonsuza değin devam edeceğini söyledi.

“Şiddeti nefretle kınıyorum”

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Balık Adam da yaptığı konuşmada, 25 Kasım’ın Dünya Kadına Şiddete Karşı Çaba Günü’nü hatırlattı. Balık Adam kadına karşısında her türlü şiddete, psikolojik, somut şiddete karşı olduğunu, yalnızca kadına yok, tüm insanlara, hayvanlara ve doğamıza karşısında şiddeti nefretle kınadığını belirterek, önümüzdeki yerel tercih için aday adayı olanlara başarılar diledi.

Aday adayları el ele tutuştular

Yapılan konuşmaların ardından, Belediye Meclis namzet adaylığı için başvuran 48 birey partililere tanıtıldı. Çeşme Belediye Başkan aday adaylığı için başvuran Muhittin Balık Adam, M. Ekrem Oran, Onur Saatli, Gülseli Saatli, Nükhet Akyıldız, Hakkı Berksu, Mehmet Görgün, Nedim Gümüş ve Remzi Özen sahneye ağırlama edildi. Belediye Başkan namzet adayları, sahnede el ele tutuşarak, birlik ve beraberlik içinde olduklarını gösterirken, namzet adaylarından Hakan Dalokay ile Nilüfer Etkin’in yemeğe katılmamaları dikkat çekti.

CHP İlçe Örgütü’nün düzenlediği Birlik ve Dayanışma Yemeği, dans ve oyunlarla gecenin geç saatlerine değin devam etti. – İZMİR