Büyük karoser model kavga yarattı

Büyük karoser model kavga yarattı
Büyük karoser model kavga yarattı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li büyük karoser model Tess Holliday, Cosmopolitan dergisinin İngiltere baskısında kapakta yer aldı.

Giydiği yeşil mayoyla poz veren 136 kiloluk Holliday’in fotoğrafının hemencecik yanında “Bir süper model kükredi: Tess Holliday ondan korku edenlerin k.çını öpmesini istiyor.” ifadeleri yazıldı.

Dergide büyük vücut bir mankenin kapakta yer almasına bir kesim olumlu tepki verirken, bir kesim de ‘obeziteyi normalleştirdiği’ gerekçesiyle eleştiri yağmuruna tuttu.

“BU KAPAK TEHLIKELI VE YANLIŞ”

Instagram hesabından Holliday’in kapak olmasını değerlendiren İngiliz gazeteci ve televizyon suncusu Piers Morgan, “İngiltere giderek kötüleşen obezite kriziyle mücadele ederken bu Cosmoolitan’ın yeni kapağı. Bunu ‘kendi vücuduyla barışık olma yönünde büyük bir adım’ olarak kabul etmemizi istiyor gibi görünüyorlar. Ne saçma. Bu kapak tıpkı sıfır gövde modelleri övmek gibi güvenli olmayan ve yanlış.” ifadelerini kullandı.

Büyük beden model tartışma yarattı

“BÜYÜK K.ÇIM HAKKINDA ENDİŞELENMENİZE LÜZUM YOK”

Holliday eleştiriler sonrasında Twitter hesabından, “Benim İngiliz sıhhat hizmetleri servisine  tartı olduğumu söyleyen herkese şunu söylüyorum: Ben ABD vatandaşıyım, o nedenle büyük k.çım hakkında endişelenmenize gerek yok. Bunun yerine  bu abartılı derginin kapağında yer almamın sizin gizli fikirli hayatınızı nasıl etkilediği konusunda mızmızlandığınız için ne değin berbat halk müziği olduğunuz konusunda üzüntü edin.” açıklamasını yaptı.