Bursa’da Bir Bisturi de Mihraplı Kavşağı’na

Bursa'da Bir Bisturi de Mihraplı Kavşağı'na
Bursa'da Bir Bisturi de Mihraplı Kavşağı'na
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mihraplı Kavşağı’nda tamamlanma aşamasına gelen çalışmaları inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yolları şehirlerin ‘can damarına’ benzeterek, “Tabiri yerindeyse bir bir anjiyo yapıyoruz” dedi.

Hazırlanan ivedi eylem planı zarfında trafik yükünün ağır olduğu kavşaklarda yapılan yeni düzenlemelerle yüzde 40’lara varan oranlarda rahatlama sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Beşevler, Odunluk ve Dikkaldırım Mahallelerini birbirine bağlayan ve trafik yükünün her geçen daha da arttığı Mihraplı Kavşağı’ndaki çalışmaları da tamamlanma aşamasına getirdi. Diğer kavşaklarda olduğu gibi burada da ortadaki dönel kavşak kaldırıldı, aynı anda daha fazla aracın geçiş yapmasına olasılık karşılayan 4 fazlı zeki kavşak uygulamasına geçildi.

Trafik konuşulmayacak

Mihraplı Kavşağı’ndaki çalışmaları uygun inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yolları şehirlerin can damarlarına benzeterek, Bursa’nın damarlarına tabiri yerindeyse ‘anjiyo’ yaptıklarını söyledi. Bursa’da bundan böyle ulaşım problemlerinin konuşulmayacağının altını çizen Aktaş, “Bursa bundan böyle ulaşım ile alakalı problemleri yok, kültürü, sanatı, doğayı, turizmi konuşsun istiyoruz. Hamdolsun bu konuda ciddi bir yol aldık. Daha yapacağımız fazla işler var” dedi.

Şehir içi trafiğin en yoğun olduğu noktalarla ilgili çözümler üretmeye devam ettiklerini dile getiren Başkan Aktaş, “Kısa zaman önce Gürsu Kavşağı’ndaydık, oradaki çalışmaları incelemiştik. Şimdi Mihraplı Kavşağı’ndaki çalışmaları inceliyoruz. Nasip olursa 3 güne dek, asfaltıyla, boya işlemleri ile beraber bitirmiş olacağız. Burada dönel kavşak kaldırıldı, 4 fazlı akıllı kavşak uygulaması yapıldı. Şerit genişletilmesi, bordür ve tretuvar uygulamaları gerçekleştiriliyor. İki sene içinde ulaşım problemlerinin konuşulmayacağını, master plan çerçevesinde yapılacak katlı yollar, viyadükler ve köprülerle ulaşım problemlerinin ortadan kalkacağı ve bundan sonradan bilim, sanat, kültür, spor, ticaret ve her şeyden önemlisi Bursa’nın yükselen değeri, çoğalan yüzü turizmin konuşulduğu bir Bursa özlem ediyoruz” diye konuştu. – BURSA