Bu yıl 141 milyon ders kitabı dağıtılacak

Bu sene 141 milyon ders kitabı dağıtılacak
Bu sene 141 milyon ders kitabı dağıtılacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MEB yetkililerinden edinilen bilgiye takriben, öğrencilere örgün eğitim için ücretsiz verilecek toplam 141 milyon 505 bin 230 ders kitabının baskısı tamamlandı.

Geçen yıllarda mayıs ayında yapılan ders kitapları ihaleleri, bu yıl müfredat değişikliğine gidilmesi sebebiyle 13-17 Temmuz’da gerçekleşti.

15 EYLÜL’E KADAR TESLİM EDİLECEK

Temmuz sonu imzalanan sözleşmelere tarafından, bedava ders kitapları, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü depolarına 15 Eylül’e değin teslim edilecek.

Bu kapsamda, 6 Ağustos’tan itibaren baskısı tamamlanan bedava ders kitaplarının il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü depolarına dağıtımı devam ediyor.

Teslim edilmesi gereken toplam 141 milyon 505 bin 230 kitaptan 110 milyonunun, 81 ildeki 420 il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü depolarına dağıtımı yapıldı.

SIRALARIN ÜSTÜNDE OLACAK

Depolardan okullara dağıtımlar da en kısa sürede tamamlanacak. Tüm ders kitapları, yeni eğitim öğretim yılının başlayacağı 17 Eylül Pazartesi günü okullarda sıraların üstünde olacak.

Yetkililer, ders kitaplarının baskı ve bölüştürme sürecinin MEB kadar yakından takip edildiğini, kağıt fiyatlarının dolara bağlı artmasının ders kitaplarının zorlama sürecini etkilemediğini ve eğitim öğretimi aksatacak herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını bildirdi.