Brunson’ın avukatı: Müvekkilim günah keçisi bildiri edildi

Brunson'ın avukatı: Müvekkilim günah keçisi bildiri edildi
Brunson'ın avukatı: Müvekkilim günah keçisi bildiri edildi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir 2. Ağır Suç Oluşturan Mahkemesi, ABD ’li Papaz Andrew Brunson ’ın avukatının ikinci kere yaptığı konut hapsi ile yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması başvurusunu reddetmişti. Buna rağmen Brunson ’un avukatı, bir üstteki mahkemeye yani; İzmir 3. Ağır Suç Oluşturan Mahkemesi ’ne başvurdu. Yaşanan bu gelişmelerin peşinde ise son başvurulan üstteki duruşma henüz kararını açıklamadı.

“AYM’YE AİHM’YE GİDERİZ”

Brunson ’ın avukatı İsmail Cem Halavurt, iç hukuk yollarının açık olduğunu söyledi. Konut hapsi ile yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasının ret gelmesi halinde Tüzük Mahkemesi (AYM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ’ne (AİHM) gidilebileceğini açıklayan Halayurt, “Buna karşı yapılabilecek şey; yarın Anayasa Mahkemesine (AYM) gidersiniz, daha sonra o yolda kapanırsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) gidersiniz” dedi.

Andrew Brunson’ın avukatı İsmail Cem Halavurt

Halavurt, “Eğer bir karar çıkmazsa bu yolu peşine düşüp takip edecek misiniz?” sorusuna ise “Şu aşamada onu düşünmüyoruz. Şu aşamada lüzum yok. Karar çıkmazsa duruşmaya kadar bekleyebiliriz; yani asıl karar verecek olan duruşma. Bu duruşmada davalı lehine bir takım deliller girerse durumu baştan tetkik edebilir, değerlendirebilir. O yüzden şu aşamada ona tevessül etmeye gerek değil” şeklinde konuştu.

“GÜNAH KEÇİSİ ILAN EDİLMESİ DOĞRU YOK”

Türkiye ile ABD arasındaki krizi de yorumlayan Halavurt, “Yaşanan kriz yersiz, insanları zarara uğratan bir kriz. Brunson ’un bırakılması hukukun gereği olduğu dek, gelinen noktada aklın ve mantığında gereği; yani burada bir kişi üzerinden bir siyasetin günah keçisi ilan edilmesi dürüst yok. Fikir ve mantık gereği, bu kişinin ülkesine gönderilmesi ve krizin bitirilmesi gerekir” dedi.