Arananlar listesindeki teröristler öldürülüyor

Arananlar listesindeki teröristler öldürülüyor
Arananlar listesindeki teröristler öldürülüyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terörle mücadele zarfında PKK/KCK’ya yönelik operasyonlarla örgütün hareket kabiliyetini kısıtlayıcı adımlar atıldı.

Doğu ve Güneydoğu kırsalında hava ve kara operasyonlarıyla teröristlere hem personel keza de ciddi lojistik kaybı yaşatan güvenlik güçleri, operasyonlarla örgütün birçok sözde üst düzey sorumlusunu etkisiz hale getirdi.

SINIR ÖTESİ OPERASYONLAR DA NETICE BAŞARILI

ÖTE YANDAN, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MIT) Başkanlığının sınır ötesinde müşterek yürüttüğü operasyonlar da “terörle kaynağında çaba” hedefine büyük katkı sağladı.

Hava harekatları dahil son dönemde gerçekleştirilen operasyonlarda örgütün elebaşıları ile iddiaya göre yöneticileri maksat alındı.

Günahsız insanların ve bebeklerin deha öldürülme emirlerini veren, birçok terör saldırısını planlayan eli kanlı terör örgütünün güya yöneticileri, TSK, Güvenlik Genel Müdürlüğü (EGM), Jandarma Genel Komutanlığı ve MITOS’in operasyonlarıyla etkisiz ülkü getirildi.

GAZ LAMBASI VURULUYOR

Terör örgütünün yuvası konumundaki Kandil’de yer alan hedeflere hava harekatları aranjör TSK, bölgedeki PKK hedeflerini gece gündüz ateş altında tutarak örgüte ağır darbe indirmeyi sürdürdü.

Ayrıca, Irak’ın kuzeyi ve Kandil’e karşın son aylarda düzenlenen hava harekatları ve operasyonlarda çok sayıda terörist etkisiz ülkü getirildi, terör örgütüne ait sığınak, sığınak, tabanca mevzisi ve cephane deposu olarak kullanılan hedefler tahrip edildi.

IDDIAYA GÖRE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER ETKİSİZ IŞIK HALKASI GETİRİLDİ

Bunun yanı sıra, İçişleri Bakanlığının “Aranan Teröristler Listesi”nde bambaşka kategorilerde bulunan fazla sayıda örgüt mensubu ortadan kaldırıldı.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde 1 Temmuz’da etkisiz hale getirilen 4 teröristten biri örgütün sözde “Kato bölge sorumlusu”, “Roni” kod adlı Gazi Bahadır oldu.

İçişleri Bakanlığının “Terörden Arananlar Listesi”nde yeşil kategoride yer alan ve iddiaya göre “Botan saha Van eyaleti 5’li yürütme sorumlusu” olan “Serdar” kod adlı Serkan Tan ise 8 Temmuz’da etkisiz ayla getirildi.

“Gri” listede yer alan “Mervan” kod adlı Yunus Dalgın da Tunceli’nin Nazımiye ilçesi kırsalında etkisiz ülkü getirilen teröristler arasında yer aldı.

Kırmızı kategoride aranan, 1998’de jandarma helikopterinin düşürülmesi sonucu 15 askerin şehit düştüğü saldırının faili Sefer Açar, Bitlis’te 28 Haziran’daki operasyonda öldürüldü.

GRAFİĞİN BÜYÜK HALİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

Irak’ın kuzeyindeki hava harekatında etkisiz ayla getirilen 3 teröristten birinin, PKK’nın lojistik sorumlusu Hasan Çakmak olduğu belirlendi.

Trabzon’un Maçka ilçesinde geçen yıl ağustos ayında meydana çıkan çatışmada 15 yaşındaki Eren Bülbül’ü şehit eden teröristlerden kırmızı kategoride aranan PKK’nın güya “Karadeniz alan sorumlusu” “Zeynel” kod adlı Mehmet Uygu, 15 Temmuz ’da düzenlenen operasyonla etkisiz ayla getirildi. Giresun ve Gümüşhane kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarına karşın operasyonlarda PKK’nın Karadeniz açılma grubuna büyük darbe indirildi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 23 Temmuz’da etkisiz ülkü getirilen teröristin, gri kategoride bulunan ve örgütün sözde “Amed eyaleti özel baskı sorumlusu”, “Aram Civan” kod isimli Osman Gülen olduğu tespit edildi.

IDDIAYA GÖRE KCK YÜRÜTME KONSEYİNE DARBE ÜSTÜNE DARBE

Operasyonlar, güya KCK Yürütme Konseyi üyelerine yönelik de devam etti.

Iddiaya Göre konseyin üyelerinden Menafi Bayazıt 27 Temmuz 2017’de, “Delal Amed” kod adlı “kırmızı” kategoride aranan Hülya Eroğlu, 11 Aralık 2017’de Şırnak’ta etkisiz ülkü getirildi.

Kırmızı kategoride aranan teröristlerden, 25 yıldır bölücü terör örgütünün dağ yapılanmasındaki sözde “Dersim” saha sorumlusu, “Atakan Mahir” kod adlı İbrahim Çoban da 11 Ağustos’ta Tunceli’deki operasyonda öldürüldü. Çoban da iddiaya göre KCK Yürütme Konseyi üyeleri arasında bulunuyordu.

Son olarak, TSK ve MITOS’in Irak’ın kuzeyindeki Sincar bölgesine ortak düzenlediği operasyonda “Mam Zeki Şengali” kod adlı İsmail Özden’in etkisiz hale getirilmesiyle bölücü örgütün güya KCK Yürütme Konseyine ağır bir darbe daha vurulmuş oldu.