Bölge Uzmanı Yetiştirme Programı başvuruları başladı

Bölge Uzmanı Yetiştirme Programı başvuruları başladı
Bölge Uzmanı Yetiştirme Programı başvuruları başladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜGVA’dan yapılan açıklamaya tarafından, programla Çin, Hindistan, Rusya ve Orta Doğu toplumlarının siyasi yapısı, dış politika karakteri, tarihi ve sosyolojik kodları, ülke tarihine istikamet vermiş liderleri, sanatkarları ve düşünürleri hakkında birikime sahip adaylar yetiştirilecek.

SON DILEKÇE 9 EYLÜL

İstanbul’da öğrenim gören 18-25 yaş aralığında üniversitelerin hazırlık, birinci, ikinci veya üçüncü sınıf öğrencilerine karşın, yurt dışı eğitimini de kapsayan programa başvurular, 9 Eylül’de son bulacak.

Program, ülkelerin akademik bir incelemeyle siyasetinden sosyolojisine, kültüründen dil bilimine, tarihinden çağdaş toplumsal dinamiklerine kadar uzanan geniş bir disiplinler arası çalışmayı kapsayacak.

AMAÇ BILIRKIŞI YETIŞTIRMEK

TÜGVA, programla 4 sene her tarafında uzun vadeli eğitim olanakları sağlamasının yanı sıra uzmanlaşma yapmak üzere tercih edilen ülkede dil eğitimi ve staj imkanlarını da sunarak, belirlenen ülkelerin farklı açılardan okunabilmesine ve aktüel analizlerin çıkarılmasına yönelik; girişimci, araştırmaya ve öğrenmeye hevesli, gelişime açık ve motivasyonu yüksek uzmanlar yetiştirmeyi hedefliyor.

YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ VERİLİYOR

Çinçe (Mandarin), Urduca ve Hintçe, Rusça, İbranice ve Farsça dil eğitimlerinin verileceği programda, milletlerarası sistemin yapısı, yakın dünya siyasi tarihi, Türk siyasi tarihi, Türk dış politikası, Türkiye’nin hinterlantı gibi konular hakkında ayrıntılı seminer derslerini başarıyla tamamlayanlar yurt dışı staj ve yüksek lisans eğitimine geçecek.

Habercilik, dijital devlet, kavrama yönetimi ve toplumsal algılama gibi çoğu öbür konuda teknik ve sosyal eğitimler de verilecek. Programın başlıca konularını yaratıcı branş eğitimleri bölümlerinde ise öğrenciler belirlenen ülkeler hakkında dış politika, edebiyat, yakın tarih, sosyoloji ve dil eğitimini üniversite öğrenimlerine paralel alacak. TÜGVA Bölge Uzmanı Yetiştirme Programı hakkında detaylı bilgiye http://bolgeuzmani.com internet adresi üzerinden ulaşılabilecek.