Bodrum başka Gümüşlük diğer

Bodrum başka Gümüşlük diğer
Bodrum başka Gümüşlük diğer
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aybüke SENGİR / email protected

Gümüşlük, hiç red etmeyelim büyük bir ihtimalle Bodrum ’un en çabuk aşık olunan, en çok gerçek dışı kurulan yeri. Milas Bodrum Havalimanı ’na 60 km, Bodrum ’a 25 km, Turgutreis ’e de 7 km uzaklıkta kalıyor. Bodrum merkezden en fazla bir saat içerisinde Gümüşlük ’e varmış oluyorsunuz. Bulunduğunuz yerin minibüs duraklarından 15-20 dakikada bir Gümüşlük-Bodrum minibüs seferleri var ama seferler gece 12 ’ye kadar. Bu konuda biraz esneklik yapılsa daha kuytu edeceğiz, çünkü taksi fiyatları şahane yüksek. Bu yüzden Bodrum ’a geleceksiniz aracınız yoksa mutlaka bir araç kiralamalısınız, yahut bütün paranız yola gidecek, dedi dersiniz.

“SİYAH GÜL BAHÇESİ HAYALİM”

Gümüşlük denilince akıllara şu sanatçıların Gümüşlük ’e yerleşmesi klişesi de geliyor. Bodrum 60 ’lardan bu yanlamasına ressamların, yazarların, şairlerin, müzisyenlerin aranan ilhamı bulup yerleştikleri yer olduğuna tarafından, çağdaş zamanlarımızda da Gümüşlük ’ün bu misyonu devralması harikaydı bence. Bana da ilerideki hayalim sorulduğunda “Gümüşlük teyzesi almak” istiyorum diyorum. Beyaz çitli bahçemde siyah güllerimi geliştirmek aslında tek hayalim.

Bodrum başka Gümüşlük başka

 

GÜLEÇ YÜZLÜ AHALI

Gümüşlük ’ün az çok yarısı balıkçılıkla uğraşıyor; yarısı da portakal, mandalina, limon bahçeleri ve tarlalarıyla. Buranın bir defa büyüsüne kapılınca daima özletiyor kendini. Çok ayrı bir aurası var Gümüşlük ’ün. Sahilinde attığınız tur 15- 20 dakikaya geçmiyor, siz o vakit dahilinde tanımadığınız insanlarla bile selamlaşıp, hoş enerjilerini kendinize yüklemiş oluyorsunuz. Burada mutsuzluk, tartışma, gürültü değil. En önemlisi de kendinizi yenileneyerek geri dönüyorsunuz.

Bodrum başka Gümüşlük başka

TAVŞAN ADASI VE KRAL YOLU

Gümüşlük ’ün bütün ortasında yer alan bir Tavşan Adası var, burası Gümüşlük sahilini birbirinden ayırıyor. Kral Yolu adı verilen yol ise sahilden adaya ulaşımı sağlıyor. Paçalarınızı sıvıyorsunuz, dizinizin boyuna geçmeyen bu berrak suda tarihin içinden geçiyorsunuz. Adını, adada bir zamanlar yaşayan tavşanlardan alsa da, ada şu lahza restorasyonda olduğu için tavşanları başka bir adaya götürmüşler.

Bodrum başka Gümüşlük başka

GÜMÜŞLÜKTE BALIK KEYFİ

Gümüşlük ’ün keyfini başlıca, güneş tam batarken çıkarabilirsiniz. En hareketleri saatlerini akşam yemeği saatlerinde yaşıyor. Sahil kenarını sıra sıra donatan restoranlar, denizi süsleyen ışıklar, gülümsemeler, hoş sohbetler, etrafta dolaşan kalamarlar ve balıklar… Ne diyeyim Gümüşlük ’ün kokusunu aldığınızı düşünüyorum. Gümüşlük ’ün gün batımında balık yemeden Bodrum ’u gördüm demeyin.

Bodrum başka Gümüşlük başka

NEREDE KALIRIM

Otelleri, kiralık villaları, daireleri ve pansiyonları derken pekçok alternatif var Gümüşlük ’te. Sahil kenarında bulunan yerler daha yüksek fiyatlarda tabii. Bilhassa yaz aylarında daha fazla yükseliyor. Sahilden birazcık tepede yer alan mekanlar hem daha uygun bütçeli bir tatil yapmanızı sağlayacak keza de bu güzel köyün iç kısımlarında doğayla iç içe kalacaksınız. Benim tavsiyem ayrıca bütçenize uygun keza de denize sıfır Gümüşlük manzarasını izleyebileceğiniz Hera Apart.

Bodrum başka Gümüşlük başka

Anekdot: “Ne alabiliriz?” sorusuna gelince kabaktan yapılan aydınlatma gereçleri ile buraya özgü minik değirmenler epeyce revaçta.

MÜZİK DANS ZIYAFET

Gece Gümüşlük ’te daha uzun zaman dinmek isterseniz Jazz müzik, canlı performans, dj performansları gibi yine pekçok çeşitlilik müzik türünde mekanlar var. Tümü sahil boyunda sıralı ve mekanların hepsini deneyimlemeniz 15 dakika gibi kısa bir sürenizi alıyor.

Bodrum başka Gümüşlük başka

Gümüşlük anlatılmaz yaşanır lakin, ben biraz anlatmaya çalıştım. Birlikte yaşlanır mıyız, teyzeliğimi görür müyüz bilmiyorum lakin Gümüşlük ’le önemli düşünüyorum.