Bir hippi seyahat rehberi : Organik gezi için 5 us

Bir hippi seyahat rehberi : Organik gezi için 5 us
Bir hippi seyahat rehberi : Organik gezi için 5 us
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Selen KALDIRIM/ email protected

Nasıl bir yolcu olduğunu hiç sordun mu kendine? Lüks beklentilerini karşılamayan planların için hala para mı biriktiriyorsun? Parasız pulsuz gezen yok mu bu memlekette? Olmaz  mı… Hippileri ne ivedi unuttun. Bir hippi gibi yaşayamazsın, dünya bunun için fazla fazla gelişti fakat, materyalist yaşamını yalnızca birkaç günlüğüne ardında bırakıp, dünya çapında dolaşarak müzik ve özgür ruhunla bir hippi gibi gezebilirsin.

Bunu niçin yapasın? Çünkü ihtiyacın var. Bir yerlerde doğa sana huzurun kontrolünü verecek, kolay ve tevazu bir şekilde yaşam sunacak. Doğa senin  bütçene, deneyimine ya da başka herhangi bir şeye sahip olmana bakmaz; o tüm varlığıyla konut sahibin olacak. Derhal sana doğayla anlaşma yapacağın 5 organik us vereyim.

ÖZGÜR TEKERLEKLER: KARAVAN

Şu dünyada beş gezginden dördünün hayalidir karavanla gezmek. Bu dört teker üstünde yolculuk ederken sınırsız bir özgürlük alanı çizebilmeniz için ihtiyacınız olan tek şey: Yakıt.  Gitmek üzere olduğun alan, avantajları ve dezavantajları ile birlikte gelir. Dar, konfor, kuş tüyü gibi arayışları bir karavan hayatında bulamazsın. Hippi gibi geziyoruz dedik; birazcık fedakar olma vakti! ‘Seyahat özgürlüğü ’ diye buna derim ben; tam hayallerindeki gibi. Yanına kuvvetsiz birkaç arkadaşını alırsan karavan tatili sizi çok zorlamaz. Ödenti üçe bölünür ve nereye gideceğiniz konusu özgürlük bir yolculuğun uçsuz rotası çağrıda bulunmak. Neyseki bir karavan satın edinmek zorunda değilsin, kiralayabildiğin gibi, park edeceğin birçok kamp alanı da var:  İstanbul düşkünleri için ilk duraklar Kilyos Mıstık Kamping, Şile ’deki Woddyville ve Ağva ’daki Greenpark olabilir. Bolu- Yedigöller, Karabük ’ün Yenice ormanları, Ayvalık Cunda Adası, Kerpe, Kaş yani nerede istersen orada bir tatil diyorum.

SEYYAR OTELİN: KAMP

Biliyorum ucuz olsun istiyorsun, kolay olsun istiyorsun; hepimizin tanrısal problemi para ve tatil denklemi yok mi zaten.  Ben ne yapmanız gerektiğini biliyorum: Kamp! Kamp yapmak ucuz bir tatilin, masrafsız zevkin tartışmasız en doğru yolu. Bir araban varsa bagajında tatil taşıyabilmenin kolaylığıyla o orman senin, bu orman benim gezersin.

Dıştan hava sıcak olduğunda, ne yaparsanız yapın, arkadaşlarınızla veya ailenizle birlikte kampa gidin ve mevsimin sunduğu bütün güzelliğin ve tazeliklerin tadını çıkarın. Fakat, eğer evdeki konforundan ayrılma fikri gerçekten sana hitap etmiyorsa, bu iş sana azıcık uzaktan. Meşakatli bir tatil seçeneği olsa da, ekipmanlarını tamamladığında kampın tadına doyum olmaz.

Bir hippi gezi rehberi : Organik seyahat için 5 fikir

Türkiye’de çadırın için gidecek yer mi değil…

Kelebekler Vadisi

Cunda Adası Ada Camping Kamp Alanı, Ayvalık, Balıkesir

Bozcaada Ada Camping Kamp Alanı, Bozcaada

Asos Club Beyaz, Asos

Kabak Koyu Kamp Alanı, Fethiye

Akyaka Orman Kampı, Gökova

Çubucak Orman Kampı, Marmaris

Aktur Campign Kamp Alanı, DatçaBir hippi gezi rehberi : Organik seyahat için 5 fikir

HAYALET KASABALAR

Ara Sıra hayat çok kalabalık. İçinden çıkılmaz bir hal alıyor; tantana kaldırmıyor kafamız bundan böyle. E ne yapacağız? Uzaklara, sessizliğe, huzura koşacağız. Zamanı bir nebze de olsa yavaşlatmak adına, hazırlanmış tatil yapılabilecek en hoş ve en ağırbaşlı aylara gelmişken neden olmasın? Issız olsun, kargaşa olmasın, esrarengiz olsun. Yine De bizim ülkede üçgenin taban olmayan kenarı basmadık bakımlı bir yer kalmadı fakat en azından hala gürültüsüz olan birkaç yer var.

Akarca, İzmir Seferihisar

Bademli, İzmir Dikili

Çukurbağ, Antalya Kaş

Güzelçamlı, Aydınlatılmış Kuşadası

Badavut, Ayvalık Sarımsaklı

Bodrum, Mazı

Akyaka, Gökova

Sokakağzı, Assos

Bir hippi gezi rehberi : Organik seyahat için 5 fikir

FARKLI BİR SERÜVEN: YURT DIŞINDA SÜRÜN

İşte hemen bütün bir hippi yolcu oldun. Yine De bizim ülkede sürünmek için bile para ödüyorsun. Sürünmeden önce bir uçak bileti, vize alman gerekli. Daha Sonra ver elini hayallerin… Herkesin şu koca dünyada gitmek istediği bir yer vardır; sen nereye gitmek istiyorsun merak ediyorum. Avrupa’nın narin mimarisinde olağan bir tatil mi, Afrika’nın safari ormanları mı, yoksa İzlanda’nın büyülü ışıklarını mı rüyalarında görüyorsun? Gel biraz daha ileri gidelim ve antin kuntin rotalar seçelim. Böyle yerlerin başlıca vizesi olmaz. Örneğin Afrika, Güney Amerika, Bahamalar, Barbados, Cook Adaları, Dominik, Ekvador… Hayatında bir kere bile olsa, kendini büyük bir maceranın içine atmalısın.

Bir hippi gezi rehberi : Organik seyahat için 5 fikir

YÜZME ÇUKURLARI

Havuza gitmek için ödeme yapmayı unut. Bu su maceraları ile en derinlere dal. Doğada keşfedilmemiş, masmavi göller, kaplıcalar, taze nehirler ve keşfedilmeyi bekleyen şelaleler var. Hepsi de özgürce atlayıp zıplaman için. Gezegenimizin doğal çukurları ve yarıklarının birçoğu ıslak ve çürümüş olsa da, bazıları kristal berraklığında suyla dolu eğlence havuzlarıyla kaynıyor. Bir batığa, mağaraya veya uçurumun kenarından dalmaktan hoşlanıyorsan – ancak hoşlanmalısın- kendine yüzecek birkaç çukur bul.

Bir hippi gezi rehberi : Organik seyahat için 5 fikir