Benzine 16 Kuruş İndirim Geldi

Benzine 16 Kuruş İndirim Geldi
Benzine 16 Kuruş İndirim Geldi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Benzinin litre fiyatında indirime gidildi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları Işveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye takriben, indirim, benzinin pompa fiyatına ortalama 16 kuruş olarak yansıdı. Buna kadar, Ankara’da ortalama 6,50 liradan satılan benzinin litre fiyatı 6,34 lira oldu. Benzinin litresi İstanbul’da 6,39 liradan 6,23 liraya, İzmir’de 6,49 liradan 6,33 liraya indi. Dağılma firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre ufak şartların değişmesi gösteriyor.

İKİ İLDE BENZIN MOTORİNDEN DAHA UCUZ OLACAK

Bu gece yarısından itibaren geçerli olan indirimin ardından Türkiye’de öncelikle bazı illerde benzin motorinden daha ucuz olacak. Van’da yakit motorinden 2 kuruş, Antalya’da ise 1 kuruş daha ucuza satılacak. Diyarbakır’da iki mahsul de pompada benzer fiyattan işlem görürken, diğer illerde yakit fiyatları motorin fiyatlarına yakın olacak. Uzmanlar, benzinin litre fiyatının motorinin altına düşmesinde asıl etkenin, milletlerarası piyasalardaki ve Akdeniz piyasasındaki fiyatlarda yaşanan değişiklik olduğunu belirtiyor.

KASIM’DA YAKIT 73 KURUŞ UCUZLADI

Mazot fiyatlarında Mayıs ayından itibaren uygulanan eşel mobil sistemi çerçevesinde, milletlerarası petrol piyasaları ve kurda meydana gelen şartların değişmesi ÖTV ayarlamasıyla tüketiciye zam olarak yansıtılmadan dengelenmeye çalışılıyor. Fiyatlarda, ÖTV’den karşılanan miktarın altına düşülmesi durumunda indirim yapılıyor. Bu çerçevede yakit fiyatlarında Kasım ayı içinde 57 kuruşluk indirim gerçekleşmişti. Bugünkü indirimin ardından yakit toplamda 73 kuruş ucuzladı. Motorin fiyatlarında ise ÖTV’den karşılanan miktarın altına inilmesiyle 22 Kasım’da pompaya 13 kuruşluk indirim yansıtılmıştı.