Bedelliye başvuruda rekor üzerine rekor geliyor

Bedelliye başvuruda rekor üzerine rekor geliyor
Bedelliye başvuruda rekor üzerine rekor geliyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bedelli başvurularının açılmasının üzerinden henüz 1 ay bile geçmedi.

YOĞUN ISTEK

Fakat uygulama sayısı her geçen gün katlanarak artıyor. Son veriler bugün itibariyle 400 binden artı kişinin bedelliye ihtiyacı olduğu yönünde.

Bu rakamlar bugüne dek Türkiye tarihinde 5 defa uygulamaya sokulan bedelli askerlik başvurularının toplamından artı olduğunu gösteriyor.

Büyüyen nüfus ve bedelli fiyatının akla uygun olması rekor başvuruyu daha da artıracak.

Bedelliye başvuruda rekor üstüne rekor geliyor

BEDELLİ SÜRECİ VE DÖNEMLERİ

Ulusal Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya tarafından, bedelli askerlik hizmetinden yararlanacak yükümlülerin temel askerlik eğitimlerinin en kısa sürede ve sorunsuz tamamlanması amacıyla hazırlanan celp takvimi, muhtemel durumlara ilişkin direktifler ile “teftiş, celp, sevk ve esas eğitim süreci diyagramı” Bakanlığın internet sitesinde yayımlandı.

Ilk 3 döneme ait esas eğitime planlanan yükümlülerin birlik bilgileri, denetim durumları ve sevk evraklarını alabilecekleri tarihler de belirlendi.

Bedelliye başvuruda rekor üstüne rekor geliyor

ILK GRUBUN BİLGİLERİ 28 AĞUSTOS’TA AÇIKLANACAK

Buna göre, söz konusu bilgiler birinci dönemde (15 Eylül 2018) tabanca altına alınacaklar için 28 Ağustos 2018, ikinci dönemde (6 Ekim 2018) silah altına alınacaklar için 6 Eylül 2018, üçüncü dönemde (27 Ekim 2018) tabanca altına alınacaklar için 27 Eylül 2018’de e-Devlet’te bildiri edilecek.

Ilk 3 döneme planlanmayan diğer yükümlülerin celp planlaması ise 3 Kasım’dan sonradan yapılarak keza duyurulacak.