Başkan Yaşar, Batıkent ve Demetevler’i Gezdi

Türkiye tahtını salladı! İspanya indirime gitti
Türkiye tahtını salladı! İspanya indirime gitti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Batıkent ve Demetevler’de bulunan esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu ve belediye meclis üyeleriyle birlikte gerçekleştirilen esnaf ziyaretinde, işyeri sahipleri ve vatandaşla ülke sorunları ve semt halkının ihtiyaçları konuşuldu.

“Hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız”

Türkiye’nin hesaplı bir darboğaz içinde olduğunu ve bunun etkilerinin günlük hayatta giderek daha artı hissedildiğini söyleyen Yaşar, “Vatandaşımızın büyük sıkıntılar yaşadığı şu süreçte, cümbür cemaat üstüne düşeni yapmalı, birlik ve beraberlik içerisinde emek vererek, üreterek, bu kuvvet günleri atlatmalıyız. Hepimiz israftan kaçınmalı, tasarruf etmeliyiz. Bu konuda özellikle devleti yönetenlere büyük meslek düşüyor. Her kurumda tasarruf edilmeli, yersiz israflardan kaçınmalı ve en başta denetlenmeliyiz. Her kurum hesap vermelidir. Vatandaşın verdiği aidat nereye harcanıyor? Yetkili kurumlar kadar denetlenmeli ve hesap verilmelidir. Hesap verilebilir düzeni sağlayamadığımız sürece, ülkemizde rahatlık ve güven ortamının oluşturulması mümkün değildir” diye konuştu.

Krizden çıkmanın yolunun daha fazla üretmek olduğunun altını çizen Yaşar, “Türkiye’nin bu krizi kendi ayakları üstünde durarak atlatması gerekir. Dış borcumuz artarak devam etmiş ve faizi ödenemeyecek konuma gelmiştir. Borçlanarak değil üreterek kazanırız. Üstünde düşünmemiz gereken öncelikli konu tarım ve hayvancılıktır. Neye ihtiyacımız varsa her şeyi dışarıdan satın alıyoruz. Hayvancılık deseniz tekrar aynı durumlar geçerli. Satın aldığınız ette hastalık çıkıyor, vatandaşın sağlığı tehlikeye atılıyor. Hükümet yetkililerinin ivedilikle tarım ve hayvancılık politikalarını baştan gözden geçirerek, sil her tarafta bir planlama yapılarak, yerli imal özendirme edilip, çiftçimizin ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşımızın sıkıntıları giderilmelidir” dedi.

Dolmuşçulardan Yaşar’a teşekkür

Kahvehanelerde vatandaşla sohbet eden ve esnaf ziyaretlerinde yer alan Başkan Yaşar, Yenimahalle-Demetevler hattında çalışan dolmuş şoförleri ile görüşerek sıkıntılarını dinledi. Dolmuş esnafı namına konuşan Murat Kütükçü, “Güç günümüzde bizleri yalnız bırakmayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a, Çakırlar bölgesinde bizim için yapılması planlanan dolmuş durağı için keza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. – ANKARA