Başkan Erdoğan, Trump İle Görüşmeyeceğini Açıkladı

Başkan Erdoğan, Trump İle Görüşmeyeceğini Açıkladı
Başkan Erdoğan, Trump İle Görüşmeyeceğini Açıkladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırgızistan dönüşü manâlı açıklamalarda yer alan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, 25 Eylül’de New York’taki BM Genel Kurulu’nda ABD Başkanı Donald Trump ile röportaj konusunda talep gelmediğini, kendisinin de özel bir talepte bulunmayacağını açıkladı.

ERDOĞAN, TRUMP’LA GÖRÜŞMEYECEK

Kırgızistan dönüşü açıklamalarda yer alan Başkan Erdoğan, “Bir stratejik ortağın ortağına böyle bir şey yapması şık yok. 16 yıldır Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yapıyoruz. Herhangi bir ihtiyacımızı, ABD’den paramızla zeka alamadığımız anlar olmuştur. Lakin terör örgütleri parasız olarak her türlü silahı ABD’den alabiliyorlar. Bu silahları da bize karşısında kullanıyorlar. Bu nasıl bir stratejik ortaklık? (‘Uçak vermediler’ anımsatması üzerine) O yeniden biraz ağır bir şey. Polise tabanca vermediler tabanca.” ifadelerini kullanırken, 25 Eylül’de New York’taki BM Genel Kurulu’nda ABD Başkanı Donald Trump ile röportaj konusunda istek gelmediğini, kendisinin de özel bir talepte bulunmayacağını açıkladı.

ERDOĞAN’IN DİPLOMATİK TEMASLARI

Erdoğan, 24 Haziran seçimleriyle her yerde göreve gelmesinin ardındaki, birincil yurt dışı temaslarına Belçika’nın başkenti Brüksel’deki “NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı”yla başlamıştı. Erdoğan, 1-3 Eylül’de Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te resmi temaslarda bulunacak, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov’un konut sahipliğinde Issık Göl Bölgesi’nde düzenlenecek “3. Dünya Göçebe Oyunları”nın açılış törenine katıldı.

ÖNEMLI ÜLKELERLE GÖRÜŞECEK

Bir dizi ikili ve heyetler arası görüşmeler yapacak Erdoğan’ın, eylül ayında İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in yanı sıra ABD Başkanı Donald Trump ile de görüşmesi bekleniyordu.