Başkan Erdoğan 100 jurnal eylem programını açıklıyor

Başkan Erdoğan 100 jurnal eylem programını açıklıyor
Başkan Erdoğan 100 jurnal eylem programını açıklıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Külliye’de düzenlenen programda 400 projeden oluşan 100 günlük eylem planını açıklıyor.

Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları şöyle:

“DEĞIŞIM BAŞARIYLA TAMAMLANDI”

“24 Haziran sonuçlarının bir kere daha ülkemize şanslı olmasını temenni ediyorum. Türkiye tarihi bir dönüşümü başarıyla tamamladı. Bu dönüşüm adamakıllı demokratik olarak gerçekleşmiştir. Hayata geçen yeni idare sistemimizin demokrasi tarihimizin zirvesini oluşturduğuna inanıyorum.

“YOĞUN BİR MESAİ İÇİNDEYİZ”

Meclis’te ettiğimiz yeminle birlikte sistemin gerçekten işlemeye başladığı 9 Temmuz’dan bu yandan yoğun bir mesai içindeyiz. Tüm bunları devlet işlerinde millete sunulan hizmetler en minik bir aksamaya meydan vermeyecek şekilde yürütüyoruz. İlga edilmesi gereken kanunları kaldırdık. Ilk meslek olarak Cumhurbaşkanlıklarımızın ve Bakanlıklarımızın yeni teşkilatını oluşturduk.

“ORTA VADELİ PROGRAM AĞUSTOS AYI ARDINA KADAR AÇIKLANACAK”

Yeni kurulan başkanlıkların, kurulların işler hale getirilmesine karşın çalışmalar sürüyor. Bugün de 100 günlük icraat programımızı sizlerle paylaşıyoruz. Orta vadeli programımızı da Ağustos ayı ardina kadar bildiri etmeyi planlıyoruz.

“400 PROJE YENİ DÖNEMİN ATEŞLEYİCİ GÜCÜ OLACAK”

Sahiden ilk 100 günde tamamlanacak proje sayısı 1000’in üstünde. Biz daha manâlı gördüğümüz 400’üne millete açıklayacağımız programda yer verdik. 46 milyar liralık bütçeyle hayata geçecek 400 proje adeta yeni dönemin ateşleyici gücü olacaktır.

“400 PROJEDEN 48’İ SAVUNMA SANAYİİNE AİT”

Bunlar içinde Savunma Sanayii projelerimize bambaşka önem veriyorum. 400 projeden 48’i Savunma Sanayiine aittir. Bu projeler helikopter motorundan mühimmat üretimine dek geniş bir yelpazeye yayılıyor. Geçtiğimiz 5 yılda yaşadığımız hadiseler bize Savunma Sanayiinin önemini göstermiştir. 16 sene öncesine kadar fazla manâlı bir noktaya geldiğimizi görüyoruz. Her ne olursa olsun Savunma Sanayii projelerinden asla imtiyaz vermeyeceğiz.

“YARGILAMALAR EVVELDEN BILDIRI EDİLECEK SÜRELERDE TAMAMLANACAK”

Yargı Bakanlığımız… Ülkemizde yaklaşık olarak ihtilal yapmış bir bakanlığımızdır. FETÖ’nün yargıda açtığı tahribatı giderme konusunda önemli uzaklık katettik. Hemen daha büyük reformlar için daha zinde bir Yargı Bakanlığı’na sahip olduğumuza inanıyorum. Yargıda maksat vakit uygulamasına geçiyoruz, böylece yargılamalar önceden duyuru edilecek sürelerde tamamlanacak. Konya ve Sakarya Alan Adliye Mahkemelerini faaliyete geçiriyoruz. Çocuklara aleyhinde cinsel istismarda gerekli cezai düzenlemelerin yapılmasını sağlıyoruz.

“İKİNCİ İKRAMİYEMİZİ KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ VERİYORUZ”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız… Sağlık sigortası primini gücü nispetinde ödeyen ödüyor ödeyemeyenlerin primini devlet üstleniyor. Geçtiğimiz 16 yılda 242 milyar lira tutarında sosyal takviye yaptık. Yeni dönemde veri tabanı oluşturarak bambaşka kurumlar kadar bahşedilen hizmetleri etkili ülkü getiriyoruz. Emeklilere 1000 liralık ikramiyemizi ödemiştik. İkinci ikramiyeyi kurban bayramı öncesi takdim ediyoruz.

AYRINTILAR GELECEK….