Başkan Erdoğan 100 Günlük Eylem Planını Açıkladı

Başkan Erdoğan 100 Günlük Eylem Planını Açıkladı
Başkan Erdoğan 100 Günlük Eylem Planını Açıkladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk 100 jurnal icraat programını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Beştepe Halk Müziği ve Kongre Merkezi’nde açıkladı.

BAKANLAR BIR BIR SUNUM YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin hayata geçmesinin gerisinde 3 derece derece bir planla ilk 100 jurnal, ikinci 100 jurnal ve 6 aylık icraat programını belirleyen Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne bu planlara göre çalışmalarını yapmalarını istedi. Geçtiğimiz gün yapılan kabine toplantısında bakanlar, birincil 100 günlük proje ve çalışmalarıyla ilgili tek tek sunum yaptı. Son halini bölge icraat planını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları;

“Aziz milletim değerli bakanlar hanımefendiler, beyefendiler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Misafirlerimize sizlere milletin evine güzel geldiniz diyorum. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine resmi olarak geçtiğimizin 24 Haziran tercih sonuçlarının milletimize uğurlu olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Geçmişteki örneklerinden bambaşka olarak bu dönüşüm tamamen demokratik sistem içinde gerçekleşmiştir. Yeni idare sistemimizin demokrasi tarihimizin zirvesini oluşturduğuna inanıyorum.

“AMACIMIZ ALDIĞIMIZ EMANETİ DAHA DA İLERİYE TAŞIMAKTIR”

Muhtıralar türlü müdahaleler geriye doğru baktığımızda öyle çoğunu üzüntüyle karşıladığımız nice acı hadiselerin böyle bir demoktarik olgunluğa erişmiş olmamızı en büyük kazanımımız olarak görüyorum. Malazgirt’te bilhassa kazanılan zaferle Sultan Alparslan’dan başlayarak, Anadolu Selçuklu Devleti’ni kuran Süleyman Şahı, Ertuğrul Gazi’yi, Sultan Birinci Murah Hüdevandigar’ı, Fatih Sultan Mehmet Han’ı, Yavuz Sultan Selim Han’ı devleti yıllarca ayakta tutan Sultan Abdulhamit Hanı, Kurtuluş savaşımızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Adnan Menderesi, rahmetli Turgut Özal’ı ve ismini hatırlamadığım emeği geçmiş ecdadımızın her birini yad ediyorum. Amacımız ecdadımızdan aldığımız emaneti daha da yükseğe çıkararak ileriye taşımaktır.

“BU 400 PROJE YENİ DÖNEMİN ATEŞLEYİCİSİ OLACAK”

Bugün ilk 100 günlük icraat programımızı milletimizle paylaşıyoruz. Orta vadeli programı ağustos ayı sonuna kadar duyuru etmeyi planlıyoruz. 2019-2023 dönemine ilişkin plan çalışmalarına başladık. Kasıma ayı ardına kadar bunu da tamamlamayı hedefliyoruz. Bakanlarımızın herkes kendi alanlarıyla ilgili bütün projeleri, planları, taahhütlerimizi bir uçtan bir uca gözden geçirdiler. Bunlardan 100 gün içinde yapacaklarımızı maddeler halinde listeleyip, bütçeleriyle birlikte bir araya getirdik. Sahiden tamamlanacak proje sayısı 1000’in üzerindedir. Biz bunlardan 400’üne yer verdik. Sizlere dağıtılan kitapçıkta tamamı yer alan bu 400 projeyi başlıklarıyla zikretmek zeka tüm günümüzü alacağı için burada bazı başlıkları görsel malzemeler eşliğinde açıklama etmekle yetineceğiz. Bu 400 proje yeni dönemin ateşleyicisi olacaktır.

“KAYNAKLARIN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ BÜYÜK TARTI TALEP EDİYOR”

Ekonomide bugüne dek elde ettiğimiz başarıların gerisindeki en kayda değer unsurlarından birisi de bütçe disipliniyle ilgili hassasiyetimizdir. Önümüzdeki dönemde de aynı şekilde devam edeceğiz. Kaynakların çeşitlendirilmesi çok büyük tartma talep ediyor. Yeni yönetim mimarimizi oluştururken tüm kurumları ilgili bakanlıklarda toplamaya itina gösterdik. Genelkurmay, Diyanet, MITOS, MGK, Savunma Sanayii gibi emin yerler dışındaki tüm kurumlar, ilgili bakanlıklar bünyesinde çalışmalarını sürdürecektir.

“E-DEVLET SİSTEMİNİ ETKİNLEŞTİRECEĞİZ”

Bu projelerden biri, vatandaşlarımızın halk işlerini kolaylaştıran hızlandıran e-devlet sistemini etkinleştirmek olacaktır. Bir başka projemiz de bütün icraatların projelerin ülke geneli ve bölgesel ölçekte, takibini sağlayacak bir sistemi en kısa sürede cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurmaktır. Böylece tüm icraatları ve yatırımları sistemle takip etme imkanına kavuşacağımıza inanıyorum. Doğrudan cumhurbaşkanlığına alt kurumlarımızın her birinin 100 günde gerçekleştirmeyi hedefledikleri paha biçilmez projeleri var.

“SAVUNMA SANAYİ PROJELERİNE AYRI BİR TARTI VERİYORUM”

Bunlar içinde savunma sanayii projelerine farklı bir önem veriyorum. 400 projenin 48’i savunma sanayiimize aittir. Bu projeler lazer silahından uydu fırlatma projelerine SİHA ve İHA’ların geliştirilmesinden roket ve füzelere, helikopter motoru ve tasarımından mühimmat üretimine dek geniş bir yelpazeye yayılıyor. Zinde ordu çağrıda bulunmak, keza sayısal olarak yeterli ayrıca de aracından mühimmatına ve yazılımına dek tüm aşamalarıyla sizin kontrolünüzde donanıma sahip bir ordu demektir. Her ne olursa olsun savunma sanayii projelerinden katiyen taviz vermeyeceğiz.

“BU VİRÜSLERİN TEMİZLENMESİ GEREKİYOR”

Hak Bakanlığımız gelişmiş elektronik hak ağı, artırılmış personel sayısı, sesli ve görüntülü açıklama alma sistemleri, ülkemizde adaletin tesisinde hemen hemen devir yapmış bir bakanlığımızdır. Yaptığımız bunca reforma karşın FETÖ’nün yol açtığı tahribatı hızla giderme noktasında manâlı mesafe kat ettik. Bakanlığa sızmış olan terör örgütü mensuplarını büyük ölçüde temizledik. Ama bitmedi, bu virüslerin temizlenmesi gerekiyor.

YARGIDA GAYE ZAMAN UYGULAMASI

Yeni adli yılla birlikte yargıda amaç vakit uygulamasına geçiyoruz. Böylece soruşturma ve yargılamaların önceden duyuru edilecek sürelerde tamamlanmasının sağlanmasını amaçlıyoruz. Bir başka kayda değer projemiz, savcılık mahkeme ve icra müdürlükleriyle güvenlik birimleri arasındaki yazışmaların kurumlarımızın kendi sistemleri aralarında entegre edilmesidir. Yılda takriben 6 milyon yazışma yapıldığı düşünüldüğünde yeni sistem fazla önemli süre ve kaynak tasarrufu sağlayacaktır.

CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİ

Aracılık ve uzlaşma uygulamalarını daha da etkinleştirerek mahkemelerin iş yükünü hafifletiyoruz. Halen faaliyette olan Bursa, Adana, İzmir, Erzurum, Samsun ve Ankara bölge adliye mahkemelerine ilave olarak Konya ve Sakarya alan adliye mahkemelerini faaliyete geçiriyoruz. Çocuklara karşı işlenen cinsel istismar karşısında cezai düzenlemelerin yapılmasını sağlayacağız. Asla buradan imtiyaz değil.”

“EMEKLİ İKRAMİYELERİ KURBAN ÖNCESİ TAKDIM EDİLECEK”

100 Jurnal İcraat Programımız çerçevesinde, emeklilerimize ikinci ikramiyelerini inşallah Kurban Bayramı öncesi takdim ediyoruz. Milletimize verdiğimiz 1000 liranın aşağı emekli maaşı bırakmama sözümüzü yerine getiriyoruz.

“KADINLARA VE GENÇLERE SUNULAN İMKANLARI GENİŞLETİYORUZ”

Mesleki eğitim kurslarıyla vatandaşlara yapılacak en büyük daimi destek olduğuna inanıyoruz. Nitelikli iş gücü yetiştirilmesine karşın programların yararlanıcı sayısını 248.000’den 375.000’ne çıkarılması. Önceliğimiz imalat ve bilişim sektörleridir. Er-erbaşların ailelerinin de sağlık durumu hizmetleri faydalandırılmasını sağlıyoruz. Her yıl 100 bin gencimizin ilk uygulamayı başlatıyoruz. İstihdamın artırılması için kadınlara, gençlere ve engellilere sunulan imkanları genişletiyoruz.

“ŞEHIRSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Binalarımız gayet hoş, fiyatlar yerinde. Şehirsel değişim projelerimiz devam ediyor. Denizlerimizi pak yakalamak için yürüttüğümüz incelemeler çerçevesinde mavi bayraklı plaj sayısını 459’a çıkardık. Ülkemiz genelinde çevre düzeni planlarının ve kıyı kenar çizgilerinin tespitine karşın çalışmaları tamamladık.

“KANAL İSTANBUL’UN İKİ TARAFINA BUTİK BÜYÜK KASABA KURACAĞIZ”

Program çerçevesinde Kanal İstanbul projelerinin taşınmaz devirlerini tamamlayacak ve imar planlarını onaya sunuyoruz. Görüldüğü gibi 22 milyon metre kare arazinin TOKİ’ye devriyle tamamlanıyor. Türkiye’nin bu projesini hayata geçirmeye kararlıyız. Kanal İstanbul’un iki tarafına iki butik şehir kuracağız.

Bir keresinde Selimiye’nin önünde bir Romen tankeri yandı ve 7 avuç içi aşkın bir zaman bu devam etti. İşte geçenlerde kısa bir vakit önce yeniden Kandilli civarında orada bir yalıya bir kuru tartma gemisi bindirdi. Yeniden bu sabah bir gemi tanker aynı şekilde arıza yaptı. Saatlerce boğaz tıkandı. Iyice bizim bunun alternatifini üretmemiz gerekiyordu. Hemen biz bağlı bu projeyle bir şey hallediyoruz. Hem alternatif üretiyoruz. Bu alternatifle beraber de iki tane butik kent kuruyoruz. Kanal İstanbul’un her iki tarafında birer butik şehir halki. aynı zamanda rezerv alanlarımızı oluşturacak. Fiilen her zaman söylediğimiz dikey mimarının dominant olduğu değil yatay mimarinin egemen olduğu anlayışı başat kılacağız. İstanbul buna hasret. Bir Süveyş Kanalı olacak da neden bir Kanal İstanbul olmasın?

“BU PROJEYİ OLMAZSA OLMAZ GÖRÜYORUM”

İşte güzelliği görüyorsunuz, marinalara varıncaya dek. Bütün bu düzenlemeleri yapma şansımız var. Mimarlarımız çalışmalarını son safhaya getiriyorlar. Yap işlet devret veya millet özel ortaklığıyla biz bu projeyi hayata geçireceğiz. Bunun durdurulması diye bir şey yok. Biz bu projeyi olmazsa olmaz görüyorum.

“ATATÜRK HAVALİMANI TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK IRK BAHÇESİ OLACAK”

(Irk Bahçeleri) Beşini bu dönemde tamamlıyoruz. Altısının inşasına, 22’sinin de projesine başlıyoruz. Atatürk Havalimanı’nı 29 Ekim’de, havaalanı bittikten sonradan çabucak ağır ağır Atatürk Havalimanı’nı oraya taşıyoruz. Ve diğer taraftan da Atatürk Havalimanı’ndaki çalışmalarımızı inşallah başlatacağız ve en kısa zamanda Türkiye’nin en büyük halk müziği bahçesi olacak.

EMLAK BANKASINI HER YERDE FAALİYETE GEÇECEK

Açılışını yapacağımız Irk Bahçelerinden ikisi, İstanbul Kayaşehir’de biri Baruthane’de biri Esenler’de biri de Konya Meram’da bulunuyor. Atatürk Kültür Merkezi sahasını da ahali bahçesi yapacağız. 100 gün içinde 17 bin konut ve iş yerini hak sahiplerine teslim edecek, 16 bin ev temelini atacağız. İmar barışı kapsamında 13 milyon düşüncesiz yapıyla ilgili işlemleri tamamlıyoruz. Ev, arsa ve gayrimenkul ağırlıklı çalışacak şekilde Emlak Bankası’nı her tarafta faaliyete geçirmeye karşın başvuruları gerçekleştiriyoruz.

“TİKA GİBİ KURUMLARIMIZDA HİZMET BANDINI GENİŞLETTİK”

Dış politika vizyonumuza uygun olarak dünyadaki diplomatik misyonlarımızın sayısını 163’ten 240’a çıkardık. TİKA, Yunus Emre Enstitüsü gibi kurumlarımızda hizmet bandını genişlettik.

“FİLİSTİN YALNIZ DEĞİLSİN”

FETÖ’nün finans kaynaklarının kesilmesi çalışmalarımız sürüyor. Musul ve Basra konsolosluklarımız 100 gün içinde baştan faaliyete geçiriyoruz. Filistinli kardeşlerimize her platformda yardım olmayı sürdüreceğiz. Filistin, yalnız değilsin.

“ÜLKEMİZE 530 YENİ HİDROELEKTRİK SANTRALİ KAZANDIRDIK”

Derhal Enerji ve Natürel Kaynaklar Bakanlığımıza geliyorum… Enerji ihtiyacımızın karşılanması konusunda fazla kayda değer başarılara imza attık. Ülkemize 530 yeni hidroelektrik santrali kazandırdık. Hemen buna nükleer enerjiyi ekliyoruz. Akkuyu’nun inşası sürüyor. Bildiğiniz gibi Ruslarla beraber yapıyoruz. ilk ünitesini 2023’te hizmete alıyoruz. Sinop ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Mevcut doğalgaz ve petrol boru hatlarımıza ilaveten, TANAP, Türk Akımı ve doğu Akdeniz boru hattı gibi tarihi nitelikteki projeleri hayata geçiriyoruz.

“AKDENİZ’DE SONDAJ ÇALIŞMASI BAŞLATIYORUZ”

Şırnak ve Artvin’e de doğalgaz vermeye başlıyoruz. Hedefimiz sene ardına kadar Hakkari’yi de ilave etmek. Akdeniz’de bir derin deniz bir sığ sondajı başlatıyoruz. Birileri bir araya gelmişler, konuşmuşlar falan. Türkiye ne yapıyor gibi… Türkiye bildiğini yapıyor. Bunu yapacağız. Denizlerdeki hidrokarban arama faaliyetleri için ikinci bir deniz sondaj gemisi alıyoruz.

“10 TANE DAHA ALTYAPI MERKEZİ HİZMETE AÇIYORUZ”

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın vasıtasıyla koskocoman yatırımlar gerçekleştirdik. Spor tesislerimizin sayısını 1575’ten 5500’ün üstüne, lisanslı sporcu sayımızı 278 binden, 8.5 milyona çıkardık. Sporu yaygınlaştırmak için 150 semt tipi spor sahası, 20 okula spor salonu yapıyor, 10 tane de spor altyapılar merkezini hizmete açıyoruz.

“YURTLARIMIZIN SAYISINI 633 BİNE YÜKSELTTİK”

Gençlerimizin beklentileri ve ihtiyaçlarına karşın bilimsel, kültürel ve sportif faaliyetlerin yapıldığı merkezlerimizin sayılarını yükseltiyoruz. Yüksek öğrenim görebilen gençlerimizin eğitimlerini daha iyi şartlarda sürdürebilmesi için yurtlarımızın sayısını 633 bine yükselttik. 100 günlük programımız doğrultusunda buna 75 bin yatak ilave ediyoruz.

“BİZ BU SAVAŞTAN GALIP ÇIKACAĞIZ, ENDİŞENİZ OLMASIN”

Takvim ihracatımızı 36 milyar dolardan, temmuz ayı itibarıyla 163 milyar dolara çıkardık. Ülkemiz büyüdükçe, geliştikçe, her alanda olduğu gibi makro ekonomi önceliklerimiz de değişmiştir. Buna uygun ekonomi politikalarına ihtiyacımız artıyor. Son zamanlarda art arda yaşadığımız gelişmelerin ekonomik programlarımızı yavaşlattığı bir gerçektir. Bir hesaplı savaşla karşı karşıyayız. Biz bu savaştan da galip çıkacağız, hiç endişeniz olmasın.

“100 GÜNLÜK PROGRAMIMIZI TAVIZ VERMEDEN HAZIRLADIK”

Bu tuzakları bize çok kurdular. Hepsini de aştık. Bunun için 100 jurnal programımızı bütçe disiplininden taviz vermeden hazırladık. Aynı şekilde millet kurumlarının finansal kaynaklarını tek hesapta izleyerek, millet peşin para yönetiminde verimliliği sağlayacağız. Maliyetlerini çökertmek de bir başka hedefimizdir. Yaklaşık 40 milyarlık kamu kaynağını tek hesapta yöneterek yılda 2-3 milyar kar etmeyi planlıyoruz.

“YASTIK ALTINDAKİ DÖVİZLERİ ÇIKARTIN”

Bir idareli savaşla karşı karşıyayız. Hiç endişe etmeyin, biz bu savaştan da galip çıkacağız. Bakın ben yeniden milletime sesleniyorum. Yastık altındaki altınları, dolarları, dövizleri çıkartın. Bunları TL’ye dönüştürün. Ben milletime inanıyorum. Biz milletimize daha önce de çağrı yaptık. Milletimiz adım attı ve o iş orada bitti.

“ILK KEZ ÇİN YUAN’I CİNSİNDEN TAHVIL YAPIYORUZ”

Kredi derecelendirme kuruluşlarının nesnel olmayan değerlendirmeleri sebebiyle karşılaştığımız zorlukları devretmek için, Çin piyasasına yöneliyoruz. Ilk kere Çin Yuan’ı cinsinden senet yapıyoruz.

“KALKINMA BANKASINI YENIDEN YAPILANDIRIYORUZ”

Kalkınma Bankası’nın, yüksek katma kıymetli ve teknolojik ürünleri destekleyecek bir bankacılık doğrultusunda tekrar yapılandırıyoruz. İnteraktif aidat dairesinde verilen hizmet adedini 35’ten 45’e çıkartıyoruz.

“İÇİŞLERİ BAKANLIĞIMIZA KOSKOCOMAN İŞLER DÜŞÜYOR”

Türkiye tarihinin hiçbir döneminde olmadığı dek terör örgütlerinin tehdidi altında bulunduğu dönemde İçişleri Bakanlığımıza fazla daha büyük işler düşüyor. Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Emniyet Komutanlığı’nın katılımıyla daha da güçlenen komutanlığımız, teröristlere göz açtırmıyor. 100 günlük icraat programımız zarfında doğu sınırımızda hala sürekli emniyet ve ışıklandırma projelerimiz de bitiyor ve tamamlanıyor. Bürokrasiyi azaltmak nedeniyle vatandaşlarımızdan bakanlığın değişik işlemleri için istek edilen 295 belgeden de vazgeçiyoruz. Bakanlığın 15 bambaşka hizmetini daha e-devlet üzerinden sunmaya başlayarak tasarrufa gidiyoruz.

Elektronik belediye projesiyle belediyelerin yazılımlarının ortak bir platformda buluşmasını hedefliyoruz, yüzde 15 ilerleme sağladık.

“31 İLDE NARKOTİMLER KURARAK GÜVENLİĞİ ARTIRIYORUZ”

Uyuşturucuyla daha etkin mücadele için 31 ilimizde daha narkotimler kurarak güvenliği artırıyoruz. 112 merkezlerinin sayısını 32’den 42’ye çıkarıyoruz. Baştan Savma göçlerin engellenmesi için 4 yeni geri gönderme merkezi daha kuruyoruz.

“JANDARMA VE EMNİYET’İN IKI TARAFLI SORGU İMKANINI GELİŞTİRİYORUZ”

Terörle daha etkin çaba için, Elazığ ve Van’a ilave olarak, Gaziantep’te de insansız hava arabulucu komutanlığı kuruyoruz. FETÖ operasyonlarında elde edilen dijital materyallerden 300 bininin daha incelemesini sürdürüyoruz. Jandarma ve Emniyet’in ortak sorgu imkanlarını geliştiriyoruz.

“EMNIYET BİRİMLERİMİZİ GÜÇLENDİRİYORUZ”

Emniyete 3 bin polis amiri, 22 bin 500 polis memuru, 7 bin bekçi; jandarmaya 500 subay, 4 bin 156 astsubay, 10 bin 175 uzman erbaş; Sahil Güvenlik Komutanlığına 44 subay, 98 astsubay, 300 uzman erbaş alarak güvenlik birimlerimizi güçlendiriyoruz.

“TURİZMDE BÜYÜK ATILIMLAR GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Kültür ve Turizm Bakanlığımız, bir türlü arzuladıklarımıza ulaşamadığımız bir bakanlığımızdır. Yeni dönemde, turizmin içinden gelen arkadaşlarımızla büyük atılımlar gerçekleştirileceğine inanıyoruz.

“KULELİ’NİN MÜZEYE DÖNÜŞMESİ İÇİN GEREKEN PROJELERİ TAMAMLIYORUZ”

Kuleli Askeri Lisesi’nin müzeye dönüştürülmesi için gereken projeleri tamamlıyoruz. İstanbul, müze fakiri. Onun için bu adımları atıyoruz, sürprizlerimiz var size bunları size açıklamayacağız. Üç ay daha var çünkü.

Bu dönemde 30 kütüphaneyi, halk müziği kıraathanesine transformasyon işini bitiriyoruz. Yurt içi ve yurt dışarıda devam eden restorasyon çalışmalarımızı nihayete erdirdik. İstanbul’da 14 projeyi de bitiriyoruz.

Göbeklitepe’yi ziyarete açıyoruz. Gitmeyenler mutlaka gitsin, enfes bir yer. Leziz bir yer.

“TOPLAM ÖĞRETMEN SAYIMIZI 920 BİNE YÜKSELTTİK”

Ve geliyorum Milli Eğitim Bakanlığımıza; iktidarlarımız döneminde en büyük kaynağı ayırdığımız ve faaliyetlerine en fazla tartma verdiğimiz bakanlığımız. Sınıf sayımızı 288 bin ilaveyle 577 bine çıkardık. Sınıflardaki öğrenci sayısını, hatırlayın 100 karakter sınıflar vardı. Acilen bunları 30’a düşürdük. Toplam hoca sayımızı 920 bine yükselttik.

“EĞİTİMDE ÖZLEM ETTİĞİMİZ YERLERE GELEMEDİĞİMİZİ BİLİYORUM”

Ilk ve ortaöğretim, hatırlayın. Kitap bulamazdık. Şu Anda ders kitaplarını okullarda sıraların üstüne, ücretsiz olarak koyduk. Maddesel altyapıdaki tüm bu gelişmelere karşın eğitim ve öğretim konusunda arzu ettiğimiz yerlere gelemediğimizi biliyorum.

“20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN DAHA ATIYORUZ”

100 jurnal icraat projemiz kapsamında tüm okullarımızda bütün gün eğitim gören öğrencilerimizin oranını yüzde 68’den yüzde 71’e yükseltiyoruz. Ülke genelinde 20 bin sözleşmeli öğretmen daha atıyoruz.

Okullarımızı daha tehlikesiz ayla getirmek için, önceliğine kadar minimum bir polis memuru görevlendireceğiz.

YABANCI DİL SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN YENİ PROGRAM

Bir türlü çözemediğimiz yabancı dil eğitimini etkili şekilde verebilmek için hem öğretmenlere, ayrıca öğrencilere yönelik yeni sistemler devreye sokuyoruz. Öğrencilerin becerilerini izlemek ve yönlendirmek için yeni bir sistem kuruyoruz. Bu çalışmaya Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Kültür Bakanlığımız da yardım veriyor.

Mesleki eğitimde organize sanayi bölgeleri ve üniversitelerle iş birliğini güçlendiriyoruz. Ölçme ve değerlendirme sistemimizi uluslararası camiada saygıdeğer bir kuruma getirmek için çalışıyoruz.

“BEDELLİ ASKERLİK KANUNUNU İMZALADIK”

Ulusal Savunma Bakanlığımızı, adına uygun bir şekilde tüm savunma çalışmalarını yapacak duruma getirdik. Bedelli askerlik kanununu imzaladık. Uğurlu olsun. Süreç, Ulusal Savunma Bakanlığımız göre yürütülüyor.

Yüksek öğretim kurumlarında belirli öğrencilerimizin işlemlerini e-devlet üzerinden yapabilmesini ümit ediyoruz.

“YURT DIŞINDAKİ VATANDAŞLARIMIZ DÖVİZLE ASKERLİKTEN FAYDALANACAK”

Yerli ve ulusal eğitim uçağımız Hürkuş’u Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın envanterine alıyoruz. Anka’dan 4 adet, SİHA’lardan 6 adet daha ordumuzun kullanımına sunuyoruz. Yurt haricen yaşayan vatandaşlarımızın dövizle askerlikten faydalanmalarını sağlıyoruz.

“AMBULANS SAYIMIZI 618’DEN 5 BİNE ÇIKARDIK”

Gelelim Afiyet Bakanlığımıza. Şehir hastanelerimizde 130 bin yatağı devreye soktuk. 500 bin çalışanımızı görevlendirdik. Ambulans sayımızı 618’den 5 bine çıkardık. Ülkemizde hiç olmayan hava ambulanslarını, ya ülkede hava ambulansı değil ya… Bunları yapar ayla geldik. Hatırlayın karda kışta köpeklerin çektiği kızaklarla hastalarımız taşınırdı.

“OBEZİTE İLE MÜCADELEYİ YAYGINLAŞTIRIYORUZ”

Lakin derhal paletli ambulanslarımızı faaliyete geçirdik. Bugün Türkiye, dünyanın her yerinden şifa arayanlara hizmet veren bir yapıya kavuşmuştur. Şimdi yoğun bakımlardaki sıkışıklığı gidermek için 500 yatağı daha devreye alıyoruz. Türkiye’yi sağlık turizminde marka yerine getirmek için, Milletlerarası Sıhhat Anonim Şirketleri’ni devreye sokuyoruz. Obezite ile mücadeleyi yaygınlaştırıyoruz. Ivedi gereklilik olan ve yaygın kullanılan ilaçların üretimi için çağrıya çıkıyoruz.

Aile hekimliğini, uygulama oranı yüzde 40’a çıkartacak şekilde güçlendiriyoruz. Elazığ Büyük Kasaba Hastanemizde hasta kabulü başladı. İnşallah devlete ait açılışını yapacağız. Eskişehir Şehir Halki Hastanemiz de gelecek ay hasta kabulüne başlıyor.

“TÜRKİYE UZAY AJANSINI KURUYORUZ”

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza gelirsek… AR-GE çalışmalarını hızlandırdık. KOBİ’leri ekonomimizin gücü haline getirdik. 100 günlük icraat programı kapsamında yüksek teknolojili ürünler konusunda gelişimi artırmak için fon şirketleriyle protokol imzalıyoruz. Türkiye Uzay Ajansı’nı kuruyoruz. Böylece ülkemiz uzay çalışmalarında daha etkili bir şekilde yerini alacağız.

“SAVUNMA SANAYİ PROJELERİNİN TESLİMİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

TSK’nın ihtiyacı olan savunma sanayi projelerinin teslimi için çalışıyoruz. Yüksek kuvvetli lazer silah sistemlerinin araca takılı testlerine başlıyoruz.

En büyük tematik teknoparkımız olan Bilişim Vadisi’nin de ilk etabının ikinci kısmını tamamlıyoruz.

“YENİ DÖNEMDE ÖNCELİĞİMİZ ÇİN, MEKSİKA, RUSYA PAZARLARIDIR”

Ticaret Bakanlığımıza geliyorum. Yeni dönemde de ihracata dayalı bir anlayışımız olacak. Eximbank’ın müşteri sayısını ve bunun içindeki KOBİ payını artırıyoruz. Yeni dönemde önceliğimiz Çin, Meksika, Rusya ve Hindistan pazarlarıdır.

“TRANSİT ÇALIŞMALARINDA ŞARTNAME ZORUNLULUĞUNU KALDIRIYORUZ”

Transit çalışmalarda şartname zorunluluğunu kaldırıyoruz. Kara yollarında ise refakat belgesine geçiyoruz. Ticaret hacmimizi artmak için Türkiye Ticaret Merkezi açılabilecek 35 yeni ülke ve şehir belirliyoruz.

Yeni tür uzmanlaşma hür bölgeleri kuruyoruz. Elektronik ticarete konu ürünlerde, Türk Malı imajının korunmasına karşın projeler geliştiriyoruz.

Rusya’yla, İran’la, Çin’le yerli parayla alışveriş yapacağız.

“GÜMRÜK KAPILARINI MODERNLEŞTİRMEYE HAZIRLANIYORUZ”

Gümrük kapılarını modernleştirmeye yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çağdaş haller… Biliyorsunuz bazıları üreticiden malı peşin alıyor ve garip benim üreticim, fazla fazla ucuza bu malını elinden çıkarmış oluyor. Biz acilen bunu, hakkı neyse ona verecek şekilde adım atmış olacağız.

“İCRAAT PROGRAMIMIZIN EN ÖNEMLI MADDESİ YENİ HAVALİMANIMIZ”

100 Jurnal İcraat Programımızın en kayda değer maddesi, İstanbul’daki yeni havalimanımızın 29 Ekim’de hizmete girecek olmasıdır.

“YERLİ VE MILLI 5-G İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLIYORUZ”

Kanal İstanbul projesinin ÇED ve etüt proje işlerini tamamlıyoruz. En kısa sürede ihalesini yapıp temelini atacağız. Yerli ve milli 5-G ve ötesi için çalışmalara başlıyoruz.