Bakanlıktan yaylacılara yiyecek içecek uyarısı

Bakanlıktan yaylacılara yiyecek içecek uyarısı
Bakanlıktan yaylacılara yiyecek içecek uyarısı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada; Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Adıyaman, Sancı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Ordu, Osmaniye, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon, Tunceli ve Van valiliklerine, Bakan Süleyman Soylu imzalı “Güvenlik Tedbirleri” konulu bir genelge gönderildiği bildirildi.

ERZAK VE HAYAT MALZEMESİ UYARISI

Türkiye’nin toprak bütünlüğünü, ulusal güvenliğini ve kamu düzenini korkutma eden, vatandaşların esas yargı ve hürriyetlerini değil etmeye karşın eylem ve saldırılarda bulunan terör örgütleriyle devletin bütün imkan ve kabiliyetleri kullanılarak etkin uğraş edildiği vurgulanan genelgede, yürütülen başarılı operasyonlar baştan sona özellikle bölücü terör örgütünün, temel yiyecek ve hayat malzemesi temini konusunda önemli sıkıntılar yaşadığına dair bilgiler alındığı belirtildi.

Örgüt mensuplarının esas yiyecek ve yaşam malzemesi teminini engellemek nedeniyle yayla dönüşlerinde alınacak güvenlik önlemlerinin anlatıldığı genelgede, plato ve meraların vatandaşların kullanımına açılmasıyla terör örgütüne asistan olabilecek şahısların örgüt mensuplarına yiyecek içecek ve yaşam malzemesi sağlamalarını önlemek için zorunlu tedbirler alınacağına değinildi.

YAYLALARDA HİÇBİR ŞEY BIRAKMAYIN

Genelgede, şunlar kaydedildi: “Vatandaşlar, plato dönüşlerinde çoğalan hayat malzemelerinin terör örgütü mensuplarınca alınabileceği düşünülerek yaylada bırakmamaları konusunda uyarılacak. Örgüt mensuplarının lojistik faaliyetlerine yardımcı ve yiyecek içecek götüren iş birlikçilerinin genellikle yol kontrollerinde asıl yollar yerine ara ve tali yolları kullanması nedeniyle bu yolların denetimine önem verilecek. Kolluk kuvvetlerince, toptan satış yapan yerlerle büyük marketler ve bakkallardan alınan işaret un, şeker, konserve, helva, reçel ve güya gıda ve yaşam malzemelerin satışı takip edilecek ve istihbarata tartı verilecek. Yol kontrollerinde kamyonet, panelvan, minibüs gibi kararsız araçlar ayrıntılı aramalardan geçirilecek. Terör örgütü kadar kullanılması muhtemel yiyecek ve hayat malzemelerini aracında bulunduran şahısların mesken yeriyle yol güzergahı ve kaç şahsiyet malzeme götürdüğü hususları ayrıntılı sorgulanacak.”

8 AYDA ELE GEÇİRİLENLER

ÖTE YANDAN, yılın 8 aylık döneminde güvenlik güçlerince 788 sığınak, sığınak ve mağarada 43 ton 510 kilogram gıda malzemesi ele geçirildi.

Geçen sene ise jandarma yükümlülük bölgesinde 1807 sığınak, barınak ve mağarada 166 ton 446 kilogram yiyecek malzemesi bulunmuştu.