Bakanlık Açıkladı: Para ve Maliye Politikasında Sıkı Duruşa Devam Edilecek

Bakanlık Açıkladı: Para ve Maliye Politikasında Sıkı Duruşa Devam Edilecek
Bakanlık Açıkladı: Para ve Maliye Politikasında Sıkı Duruşa Devam Edilecek
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mali Kararlılık ve Yeniden Yapılanma Komitesinin ikinci toplantısı, Define ve Maliye Bakanı Patent Albayrak başkanlığında dün gerçekleştirildi. Toplantıda, küresel finansal piyasalardaki gelişmeler ile bunların Türkiye mali ve reel sektörüne etkileri ve bu çerçevede alınmakta olan tedbirlerle birlikte bir çok konu ele alındı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı toplantıya ilişkin açıklama yaptı. “Para ve maliye politikasında sıkı duruşa devam edilecek” mesajı bahşedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İSTİHDAMA KARŞIN TEDBİRLER ELE ALINDI”

“Toplantıda idareli dengelenme sürecinin özellikle iş gücü piyasasına etkisi ve bu kapsamda istihdama karşin tedbirler ele alındı. Toplantıda reel sektör firmalarının finansmana erişimi ve kur risklerinin yönetilmesi de ele alındı.

Bankaların anapara ve likidite yeterlilikleri ilk olarak edinmek üzere finansal bünye değerleme çalışmaları görüşüldü.

“ALINAN TEDBİRLER DEĞERLENDİRİLDİ”

Küresel finansal piyasalardaki gelişmeler ile bunların ülkemiz mali ve reel sektörüne etkileri ve bu çerçevede alınmakta olan tedbirler değerlendirildi. Yurt içi türev piyasaların geliştirilmesi ve derinleştirilmesi ele alındı.

Politika üretim sürecinin desteklenmesi amacıyla finansal verilerin kalitesinin artırılması ile ihracatı destekleyici teşvik mekanizmaları ele alındı. Bu konularda uygulanabilecek ek tedbirler ve düzenleme önerileri değerlendirildi.

Para/maliye politikalarındaki sıkı duruşa devam edileceği ve yeni ekonomi programı eylemlerinin bu çerçevede gerçekleştirileceği vurgulandı.”