Alman Efsanesi’nden Mesut Özil Hakkında Sert İfadeler

Alman Efsanesi'nden Mesut Özil Hakkında Sert İfadeler
Alman Efsanesi'nden Mesut Özil Hakkında Sert İfadeler
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arsenal’de forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, geçtiğimiz Mayıs ayında İlkay Gündoğan ve Cenk Tosun’la birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabet etmişti. İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirilen görüşmeden sonradan basına yansıyan fotoğraflar ise Almanya’da geniş yankı uyandırmıştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la çektirdiği resim sebebiyle Almanlar Mesut Özil’i kasıt haline getirmişlerdi.Alman futbol federasyonu ve Alman medyasının ırkçı saldırılarına maruz kalan Özil, radikal bir karar vererek milli takımı bıraktığını açıklamıştı. 

Almanların efsanevi futbolculardan Lothar Matthaus ise bu konuda direktifler yaptı. Matthaus Özil hakkında çok sert sözler sarf etti. Ünlü futbolcunun açıklaması şu şekilde; ”Almanlar Mesut’a fazla öfkeliydi çünkü o, Recep Tayyip Erdoğan’la niçin resim çektirdiğini açıklamamıştı. Eğer bir cevap vermezseniz spekülasyonlara da açık kapı bırakırsınız. Hiç kimse Mesut’u özlemeyecektir çünkü şu lahza gelmekte olan genç bir jenerasyonumuz var.”.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.