Bakan Çavuşoğlu: ‘İdeolojilere Kurban Edilmiş Bir Meclis Var’

Bakan Çavuşoğlu: 'İdeolojilere Kurban Edilmiş Bir Meclis Var'
Bakan Çavuşoğlu: 'İdeolojilere Kurban Edilmiş Bir Meclis Var'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Çavuşoğlu: “İdeolojilere kurban edilmiş bir meclis var”
“Yeni pasaportların tanınmasıyla beraber kriterler 6’ya düştü”
5. Düzeltim Fiil Grubu Toplantısı

ANKARA – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “11 yıl Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde ödev yaptım, biz bunu haketmiyoruz, oradaki tabloyu da görüyoruz. İdeolojilere kurban edilmiş bir meclis var. Avrupa’nın iki taraflı değerlerini aşındırmaya başlamış olan bir kurum olmaya başladı” dedi.
Düzeltim Fiil Grubu’nun beşinci toplantısı, Hakkaniyet Bakanı Abdulhamit Gül’ün ev sahipliğinde Avrupa Birliği Başkanlığı koordinasyonunda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gömü ve Maliye Bakanı Patent Albayrak ve İçişleri Bakanı Süleyman Asil’nun katılımları ile düzenlendi. Ankara Dikmen Hakimevi’nde düzenlenen görüşmede konuşan Bakan Çavuşoğlu, fiil grubunun kısa süre içinde her tarafta gerçekleştirilmiş olmasını, Türkiye’yi normalleştirme ve düzeltim sürecine olan bağlılığın göstergesi olarak yorumladı. Bundan önceki görüşmede alınan kararların uygulanmasını ele aldıklarını belirten Çavuşoğlu, “Reformların yanına AB ile yürüttüğümüz süreçlerle ilgili hangi adımları attık ve neler yapacağız mevzularını değerlendirme fırsatı bulduk. Bilhassa vize serbestisi ve terörle savaşım ve gümrük birliğinin güncellenmesi şeklinde bir oldukça alanda atabileceğimiz adımları değerlendirdik. Reformlarımızla ilk elden ilgili olan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde denetimden yine çıkmak için atmamız ihtiyaç duyulan adımları da değerlendirdik. 11 yıl Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde atama yaptım, biz bunu haketmiyoruz, oradaki tabloyu da görüyoruz. İdeolojilere kurban edilmiş bir meclis var. Avrupanın ortaklaşa değerlerini aşındırmaya başlamış olan bir kurum olmaya başladı. Yine bu mücadeleyi de beraber sürdürerek denetimden çıkacağımıza inanıyorum” biçiminde konuştu.
Çavuşoğlu, vize serbestisine ilişkin gelişimleri de ele aldı. “Bizim yurttaşlarımız Avrupa ülkelerine vizesiz gezi etmeyi yargı ediyor” diyen Çavuşoğlu, yeni pasaportların tanınmasıyla beraber kriterlerin 6’ya düştüğünü aktardı.
Fransa’daki sarı yelekliler vakasına değinen Çavuşoğlu, “Avrupa’nın güvenliği bizim için de mühim” diye belirtti.