Bakan Aristokrat: FETÖ Konusunda Maalesef AB’den Aynı Samimiyeti Göremiyoruz

Bakan Aristokrat: FETÖ Konusunda Maalesef AB'den Aynı Samimiyeti Göremiyoruz
Bakan Aristokrat: FETÖ Konusunda Maalesef AB'den Aynı Samimiyeti Göremiyoruz
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinin kayda değer mekanizmalarından olan Reform Eylem Grubu, 3 sene aradan sonradan başta toplandı. Toplantıda açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, “FETÖ konusunda maalesef AB’den aynı samimiyeti göremiyoruz.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Asilzade’nun açıklamaları:

Bu toplantı ülkemizin reform iradesini teyit etmektedir. Toplantıda olumlu bir hava oluştu. Türkiye bir taraftan AB taahhütlerini yerine getirmeye çalışırken bir taraftan terörle çaba etmektedir. Terör örgütleriyle uğraş iradesi AB güvenliğiyle de alakalıdır. AB’ye katılım sürecinde siyasi kriterler, Yargı ve Esas Haklar ile Hak, Özgür ve Emniyet Fasılları zarfında reformların en üstteki düzeyde peşine düşüp takip edilebilmesi ve reformların etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak nedeniyle toplam 30 Reform İzleme Grubu ve sonrasında yeni ismiyle 3 Reform Eylem Grubu Toplantısı düzenlenmişti. Siyasi reform önerilerinin hazırlanması ve uygulamaya yansıtılması aşamalarında etkin rol oynayan REG toplantılarının ilki, 8 Kasım 2014, ikincisi 20 Şubat 2015 ve üçüncüsü 11 Aralık 2015 tarihlerinde yapılmıştı.

“FETÖ KONUSUNDA ABD’DEN AYNI SAMİMİYETİ GÖREMİYORUZ”

Türkiye terör açısından fazla kritik bir bölgede. Yeni dünya nizamında şunu görüyoruz, ülkelerin iç emniyet meseleleri başka ülkelerin merkezinde başlıyor. Londra’da ağır silah taşıyan özel harekatçılar rahatça dolaşıyorsa 21. asır bize bir şeyleri dayatıyor demektir. Suriye’yi, Irak’ı biliyoruz. Lüzum ülkemiz sınırlarının içine veya diğer noktalara gitmek isteyenleri biliyoruz. bazı farklılaşmalar yaşadığımız apaçık ortadadır. FETÖ konusunda maalesef AB’den benzer samimiyeti göremiyoruz. AB ile işbirliğimiz devam etmektedir. Bunu görmemiz gerekir, bugün oluşan şart milyonlarca insan bir yerden bir yere göç etti. Bu insanların birçoğunun kimliğini, kim olduğunu bilemiyoruz. DEAŞ konusunda Türkiye görevini fazlasıyla yerine getirmiştir. Terör yalnızca bizim yok, herkesin sorunudur. Türkiye derme çatma göçte nasıl galibiyet ortaya koyuyorsa, terörle mücadelede de hukuka ast çaba sürüyor. Yahut bizi linç ederlerdi çok açık ve net. Çifte standartla aleyhinde karşıyayız. Mücadelemiz milletlerarası alanda devam etmektedir. Kararlılığımız nettir.

4 Bakan, Reform Eylem Grubu Toplantısı Sonrası Açıklama Yaptı4 Bakan, Reform Eylem Grubu Toplantısı Sonrası Yorumlama Yaptı Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan, AB Ülkelerine Terör Çağrısı: İşbirliği BekliyoruzDışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan, AB Ülkelerine Terör Çağrısı: İşbirliği Bekliyoruz