Bakan Albayrak Enflasyon Rakamlarını Değerlendirdi

Bakan Albayrak Enflasyon Rakamlarını Değerlendirdi
Bakan Albayrak Enflasyon Rakamlarını Değerlendirdi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Patent Albayra, enflasyonun Kasım ayında yüzde 1,44 gerileyerek, yıllık bazda yüzde 21,62 olmasının ardındaki Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Enflasyon rakamlarını değerlendiren Albayrak, ” Bu tablo enflasyonda düşüşün güçlü bir göstergesidir” dedi.

Albayrak açıklamasında şunları söyledi:

“DÜŞÜŞÜN SÜRECEĞİNİ GÖSTERMEKTEDİR”

Alıcı Fiyat Endeksi, Kasım’da bir önceki avuç içi kadar yüzde 1,44 düştü. Imalatçı fiyatlarında da yüzde 2,53 düşüş gerçekleşti. Çekirdek enflasyon ise yüzde 24.34’ten yüzde 20.72’ye geriledi. Bu tablo enflasyonda düşüşün zinde bir şekilde başladığını ve bu düşüş eğiliminin süreceğini göstermektedir.

“DENGELENME ENFLASYON RAKAMLARINDA ETKİSİNİ GÖSTERMEYE BAŞLAMIŞTIR”

Kasım ayı enflasyon rakamları, Eylül ayındaki yüksek enflasyon ardından atılan adımların ve Enflasyonla Topyekun Mücadele programının başarısını ortaya koymuştur. Dengelenme süreci kur ve faizlerden daha sonra enflasyon rakamlarında da etkisini göstermeye başlamıştır.

“DENGELENME SÜRECİ ETKİSİNİ ARALIK AYINDA DA GÖSTERECEK”

Fiyatlardaki köpüğün ortadan kalkmaya başladığı bu süreci, para ve maliye politikalarımızdaki dinç duruş ile desteklemeye devam ediyoruz. Dengelenme süreci etkisini Aralık ayında da gösterecek. YEP’teki 2018 hedefimizi yakalayacağımızı öngörüyoruz.

“YAPISAL ADIMLARI DAHA DA İLERİ TAŞIYACAĞIZ”

2019’da, bilhassa Cumhurbaşkanlığı sisteminin sağladığı güçlü koordinasyon ile, tüm bakanlıklarımızla birlikte enflasyonla mücadelede başlattığımız yapısal adımları daha da ileri taşıyacağız.

Kasım Ayı Enflasyon Rakamları AçıklandıKasım Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı İşte Enflasyon Rakamlarına Doların İlk Tepkisiİşte Enflasyon Rakamlarına Doların Birincil Tepkisi